SAVET Oprema za kuću
6.12.2021. 08.59.25

IZBOR SAVRŠENOG POKLONA VIŠE NIJE NEMOGUĆA MISIJA

1/1

Praznična trpeza, zabave u decembru, druženja s porodicom, prijateljima i saradnicima. Sve je to neizostavni deo predstojećih sedmica. Ali šta je to što uvek dođe kao šlag na tortu u prazničnom periodu? Šta drugo nego širok osmeh na licu drage osobe kad raspakuje onaj pravi, pažljivo birani poklon, kojim ste pokazali da vam je stalo do nje, da je cenite i da iskreno želite da je obradujete.

Svi znamo i drugu strane medalje, pomalo neprijatan osećaj kada dobijemo dar koji nismo želeli ili s kojim ne znamo šta bismo. Takvi se pokloni uglavnom prosleđuju dalje ili se zamenjuju nečim korisnijim – a to, opet, zahteva dodatni trud.

Ove godine ćemo vam pomoći da izbegnete nelagodne situacije koje mogu da prouzrokuju promašeni pokloni. Izabrali smo nekoliko najpopularnijih saveta za odabir najboljih poklona za najmilije, koje ćemo pomoću nauke potvrditi ili opovrgnuti i ponuditi vam rešenje koje možete iskoristiti već sada, pre početka praznične groznice. Ali krenimo redom, a sve o savršenom savetniku otkrićete malo kasnije … :)

Za izbor savršenog poklona treba biti pažljiv i znati čitati između redova

Istina! Za izbor savršenog poklona potrebno je dosta informacija. Proces započinje nedeljama, a ponekad i mesecima pre samog darivanja. Svaki razgovor uz kafu, uzdah pri pogledu na nešto u izlogu, nasumično spominjanje nečega što voli, eventualni nagoveštaj, hobiji … sve su to delovi mozaika koji ćeš – kada nastupi trenutak istine – majstorski sastaviti u savršen poklon. Ako osobu za koju kupujemo poklon često srećemo, uz malo truda i pažnje možemo da prikupimo sve potrebne informacije o njenim navikama i željama.

Ali šta raditi ako biramo poklon za nekoga koga ne viđamo tako često? Na primer, za prijatelja koji je prošle godine dobio blizance i gotovo nikad ne stiže da nam se pridruži na pivu?

Zanimljivo istraživanje je pokazalo da se ljudi često pogrešno fokusiraju na usko usmerene interese osobe za koju biraju poklon i time zaboravljaju na višestranost svakoga od nas i širok dijapazon želja onoga kome je poklon namenjen. Uostalom, primalac poklona je i dalje žena, primera radi, a ne samo strastvena planinarka, i teško da će se svake godine sa istim entuzijazmom radovati novom paru planinarskih čizama. Istražite mogućnosti i horizonte odabira unutar liste najboljih poklona za žene pomoću ovde prikupljenih preporuka.

Skup poklon nije nužno i najbolji poklon

Istina! Istraživanje objavljeno u Žurnalu za eksperimentalnu socijalnu psihologiju pokazuje da skupi pokloni nisu uvek i najbolje prihvaćeni. Činjenica je da što više novca potrošite na neki poklon, veća su i vaša očekivanja zahvalnosti koju bi primalac trebalo da pokaže. Ali to neretko nije slučaj. Štaviše, jako skup poklon ume i da razočara. Uostalom, ovo praznično doba i nije namenjeno tome da sami sebe uveseljavamo, nego da razveselimo one kojima smo odlučili nešto da darujemo. :) Potraži pravi poklon po pravoj ceni – i koncentriši se na osobu kojoj želiš nešto da pokloniš. Neka radost koju ćete osetiti iz njenog iskrenog osmeha zahvalnosti bude vrhunac svečane atmosfere, a novac koji ćete usput uštedeti razlog za narednu zajedničku kafu ili večeru.

Kupovina putem interneta omogućava vam veći izbor poklona

Istina! Svaka potraga za poklonima je iscrpljujuća jer zahteva vreme i energiju. Prevoz do šoping centra, obilazak radnji i dugotrajno pregledanje različite ponude mnogima je stresan zadatak.

Odaberi razumniju opciju, kupuj onlajn. Štaviše, uputi se u najveći onlajn šoping centar i pomoću najboljeg savetnika za izbor poklona odaberi najbolje poklone u najkraćem roku. Kako iskoristiti sve savete o izboru savršenog poklona na jednom mestu? Lako, veruj nam.

Na https://pokloni.idealno.rs/ čeka te naš pouzdan savetnik gde samo jednim jednostavnim klikom možeš da izabereš:

  • za koga tražiš poklon (ženu, muškarca, dete, poslovnog partnera ili kućnog ljubimca),
  • i zatim da pregledaš ideje za specijalne prilike (Božić, Dan zaljubljenih, rođendan, odlazak u penziju, godišnjica, kraj školske godine, itd.),

  • za predstojeće praznike, članove svoje porodice, prijatelje, poslovne partnere i kućne ljubimce možeš da obraduješ i izborom jednog od TREND 2021 poklona.

Kada pronađeš pravi poklon, proveri još i cenu u više različitih veb-prodavnica, jer stvarno nema potrebe da te poklon košta više ako može manje. Za tu razliku u ceni priušti i sebi nešto o čemu već dugo razmišljaš! Ostaje ti samo da obaviš kupovinu. Brzo, pametno i jednostavno.

Bez obzira na to koga ćeš ove godine darivati, ako je verovati istraživanjima, preporukama i našem savetniku za poklonepravi dar treba da usreći i onoga ko daruje i onoga ko prima!

Srećan vam praznični šoping! :)

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Tvoja prijava možda još nije potpuno završena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoje e-mail sanduče i klikni na link u poruci. Ne zaboravi pogledati i u spam folder.

® 2024 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka