SAVET Televizori
9.2.2018. 13.05.15

BIOSKOP U KUĆI? PROVERI ŠTA TI JE SVE POTREBNO!

1/1

Kućni bioskop je odličan način da uživamo u filmovima u prijatnom kućnom okruženju, a da pri tom imamo isti osećaj kao da smo u bioskopu. PAŽNJA: Da bi užitak bio pravi, moraš obezbediti kvalitetnu opremu koja ti omogućava odličnu sliku i dobar zvučni sistem. Brzo proveri neke od praktičnih saveta za kupovinu! A kada je bolji trenutak za kupovinu kućnog bioskopa od zime, kada provodimo više vremena u udobnom dnevnom boravku?

 

1. CENA I PROSTOR

Prva stvar koju treba da uradite pre kupovine kućnog bioskopa je da odrediš raspon cena. Kućni bioskop možeš da nabaviš za nešto više od 10.000 dinara, a možeš i da pogledaš i mnogo dublje u novčanik. Moraš da budeš svestan da cena obično zavisi od kvaliteta kućnog bioskopa. Sledeći važan aspekt je da odrediš prostor u kome će kućni bioskop naći svoje mesto. (TIP: Pri određivanju prostora potrebno je da obratiš pažnju na uslove osvetljenja!).

 

2. KOMPONENTE

Najvažnija komponenta koja utiče na tvoje korisničko iskustvo je, naravno, dovoljno veliki LED ekran. Ukoliko to nemaš, kupovina kućnog bioskopa je besmislena, jer neće imati željeni efekat. U sledećoj fazi ti je potreban DVD / Blu-ray plejer, a važan je i izbor zvučnika, koji moraju da budu kvalitetni. Ovo posebno važi za prednji levi i desni zvučnik, koji igraju glavnu ulogu u zvučnom doživljaju.

Zvučnici različitih proizvođača imaju različite karakteristike i snagu, a veliku ulogu prilikom kupovine igra i cena. Pre same kupovine dobro razmisli, koliko možeš da izdvojiš za njega i u tom cenovnom rangu potraži najbolje za svoj novac. Dobri zvučnici za kućni bioskop mogu da naprave veliku razliku, ali pripazi na pravilan raspored u prostoriji, jer u suprotnom nema ništa od zvuka visokog kvaliteta.

Projektor je još jedna od popularnih komponenti koje možeš da uključiš u kućni bioskop. Omogućava ti da u svom domu uživaš u velikoj slici, a najnoviji projektori ti nude i brojne napredne funkcije, između ostalih i gledanje 3D filmova. Takođe, možeš da biraš između različitih namenskih projektora, kao što su oni za igranje igara ili gledanje sportskih događaja.

3. DA LI DA IZABEREM KOMPLET?

Potrošači kućni bioskop često kupuju u kompletu koji uključuje sve potrebne komponente, uključujući i DVD / Blu-ray plejer. Ukoliko se odlučiš za ovu opciju, prvo pogledaj njegove tehničke karakteristike i koje formate podržava. Plejer može da bude veoma pristupačan, a modeli se razlikuju po obliku, veličini i boji, kao i konektorima i funkcijama koje nude. Obično (ne u svim slučajevima!) važi pravilo: što više za njega izdvojiš, više ti nudi opcija.

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2023 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka