Supermarket

Kako najbolje iskoristiti GoPro kameru?

21.4.2015. 11.50.47

Svaki vlasnik GoPro kamere potajno želi da postane akcioni heroj. Priznajte, ko ne bi želeo da s ovakvom kamerom snima poseban trik na biciklu ili skijama? Pa čak i ako ne želite da se izlažete adrenalinu u tolikoj meri, ovom kamerom ćete dobiti nezaboravne snimke svojih pustolovina – od biciklističkih spustova brdskim stazama do jahanja na talasima ili ronjenja u morskim dubinama. Potrebno vam je samo par koraka vežbe.

image

1. Razmislite o raznim mogućnostima montaže GoPro kamere. Bez obzira da li planirate da instalirate kameru na upravljač, kacigu pa čak i na svog četvoronožnog ljubimca (da, da i to je sada moguće – detalje pročitajte u našim novostima), morate da se upoznate sa prednostima i manama određene pozicije. Preporučujemo vam da pre prvog ozbiljnog snimanja proverite različite pozicije i uglove kamere. 

2. Napravite okvirni scenario snimka. Želite da snimite klip koji će uhvatiti neki zanimljivi trenutak ili vam je cilj da napravite kvalitetan i doteran akcioni snimak?  U primeru prvog scenarija dovoljno je da se prepustite trenutku i da snimate, dok će vam za ovaj drugi primer ipak biti potrebno da dobro razmislite o svim scenama koje će se spojiti u smislenu i, nadamo se, avanturističku celinu. 

3. Vežba, vežba i opet – vežba. Kvalitetne snimke ćete dobiti iz prvog pokušaja samo ako ste dobro upoznati sa svojom sportskom kamerom. Pre nego što odete na teren, pažljivo proverite sva uputstva za upotrebu na internetu, proverite iskustva i pročitajte savete iskusnijih GoPro snimatelja. 

4. Igrajte se s različitim uglovima snimanja. Insistiranje na jednom uglu snimanja može da bude mukotrpno, zato isprobajte različite kombinacije uglova i pozicija u kojima ćete dobiti detaljniji snimak i pregled onoga što snimate. Kod snimanja akcionih avantura, nemojte da se bojite novih stvari, sigurni smo da ćete dobiti jedinstveni video klip koji će rado pogledati vaši prijatelji i poznanici.

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2022 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka