Kako da očistiš bubanj laserskog štampača?

7.11.2014. 08.16.33

Da li tvoj laserski štampač, prilikom štampanja dokumenata kod kuće ili u kancelariji, preko cele stranice ostavlja crne mrlje? Problem verovatno možeš jednostavno da rešiš tako što ćeš očistiti bubanj štampača, pa smo u nastavku za tebe pripremili nekoliko jednostavnih koraka.

image

AKO TI KVALITET ISPISA NA LASERSKOM ŠTAMPAČU VIŠE NIJE PRIHVATLJIV, KLIKNI OVDE I PROVERI PONUDU BUBNJEVA ZA LASERSKE ŠTAMPAČE!

1. Ugasi laserski štampač, isključi ga iz računara i izvadi fioku za papir. Sačekaj oko 15 minuta, da se sve komponente ohlade.

2. Stavi zaštitne rukavice, raširi novinski papir i pažljivo otvori kućište štampača. Izvuci toner i stavi ga na novinski papir.

3. Proveri unutrašnjost štampača da bi saznao kako da ukloniš bubanj. Možda možeš lako da ga izvučeš pritiskom na mehanizam za zaključavanje, a u nekim slučajevima je potrebno prvo da ukloniš valjke za štampanje. Ako ne znaš tačno kako to da uradiš, pogledaj uputstvo za upotrebu.

4. Ukloni bubanj štampača pri čemu pripazi da ne dođe u dodir s oštrim površinama koje mogu da ostave udubljenja na njemu. Stavi ga na površinu prekrivenu novinama.

5. Uz pomoć posebne krpe za čišćenje tonera, obriši bubanj spolja. Vatom koja je natopljena sa 99% izopropil alkoholom očisti mrlje koje je toner ostavio na bubnju.

6. Iz unutrašnjosti štampača sa četkicom odstrani boju koja se eventualno razlila, a zatim očisti prljavštinu između manjih delova u kućištu štampača.

7. Vrati bubanj nazad u štampač i budi siguran da je legao na svoje mesto. S posebnom krpicom pažljivo obriši toner i vrati ga nazad u uređaj, a zatim zatvori štampač i namesti fioku za papir.

Laserski štampač nakon čišćenja nemoj da koristiš bar 30 minuta da bi sve komponente sigurno legle nazad na svoje mesto.

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Tvoja prijava možda još nije potpuno završena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoje e-mail sanduče i klikni na link u poruci. Ne zaboravi pogledati i u spam folder.

® 2024 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka