Supermarket

Kako da efikasno zaštitiš pametni telefon od oštećenja?

10.10.2014. 17.11.55

Možeš li da zamisliš da tvoj novi pametni telefon slučajno padne na pod, razbije se i postane potpuno beskorisan? Uprkos svojoj praktičnosti, ove tehničke spravice su izuzetno osetljive i krhke jer lako može doći do pada na pod, prodora vode i mnogih drugih strukturalnih oštećenja. Srećom, postoji veliki broj dodataka i saveta koji mogu značajno da poboljšaju sigurnost i produže životni vek tvog uređaja.

KLIKNI OVDE I POTRAŽI NAJBOLJU ZAŠTITU ZA SVOJ PAMETNI TELEFON!

image

1. Zaštiti uređaj s kvalitetnom maskicom koja deluje kao neka vrsta školjke da bi zaštitila tvoj telefon od pada na tvrde podloge. Za najbolju zaštitu, preporučuje se korišćenje kompaktne gumirane maskice, pa su najkvalitetnije one sa dva sloja; čvrstog polikarbonatnog sloja i robusnog gumenog sloja koji se namesti oko telefona.

2. Na ekran stavi zaštitnu foliju. Na tržištu dodatne opreme za mobilne telefone dostupan je širok izbor zaštitnih folija, od kojih svaka donosi svoje prednosti. Osnovna zaštita je obično dostupna po prilično niskoj ceni, a u slučaju da je tvoj telefon često izložen potencijalnom oštećenju (na primer, na gradilištu), možeš da izabereš napredniju zaštitu ekrana od debljih vlakana.

3. Ne diraj telefon mokrim rukama. Možda ovaj savet deluje prilično bespotreban, ali u stvarnosti to nije tako. Šta ako te nazove vrlo važna osoba taman za vreme pranja sudova? U žurbi slabo obrišeš ruke, pa voda može doći do unutrašnjeg hardvera telefona, što može da prouzrokuje veliku štetu.

4. Pobrini se za sigurno nošenje svog telefona. Držanje u džepu sigurno nije najefikasniji način, zato nabavi praktičnu torbicu. Ali nije svaka torbica zgodna za tvoj model telefona, tako da pre kupovine treba da proveriš da li dimenzije torbice odgovaraju tvom mobilnom uređaju.

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2023 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka