Napravi svoju ličnu USB fleš memoriju!

8.1.2015. 13.13.50

Da li znaš da uz malo truda svoj omiljeni ukras ili figuricu možeš da pretvoriš u skriveni USB fleš? Takva memorija se obično sastoji od dve glavne komponente - same fleš memorije i kućišta. Memoriju možeš jednostavno da uzmeš iz bilo kog USB fleša uređaja koji ti nije žao da rastaviš (vidi sliku ispod), dok je izrada kućišta mnogo kreativnija. Možeš da izabereš skoro bilo šta; svoj omiljeni lik, kućište od upaljača ili nešto drugo, jedini uslov je da je kućište dovoljno veliko da u njega možeš da staviš memorijski modul i da ima dovoljno veliki USB priključak koji možeš bez problema da uključiš u USB ulaz.

image

Za izradu svoje USB memorije, osim kućišta i fleš memorije, potrebna ti je obostrano lepljiva traka, pištolj za vruće lepljenje, jake makaze, a po potrebi i ručni alat.

Kupuješ novu USB memoriju? Kako bi izbegao napornu potragu među svim proizvodima na tržištu, KLIKNI OVDE I PRE KUPOVINE PROVERI BOGATU PONUDU!

Za sebe ili prijatelje koji sakupljaju upaljače ili su jednostavno fascinirani klasičnim dizajnom, možeš da napraviš Zippo upaljač, koji je takođe i USB memorija. Uzmi u ruke stari Zippo upaljač i ukloni ceo unutrašnjii mehanizam, tako da u na kraju ostane samo metalno kućište. Detaljno operi i osuši kućište tako da u njemu ne ostane ni malo zapaljive tečnosti. Memorijski modul pričvrsti na unutrašnju stranu upaljača pomoću dvostrane lepljive trake, a zatim ga uz pomoć pištolja za vruće lepljenje učvrsti tako da ostane na mestu čak i nakon odvajanja sa USB port-a (na slici dole). I eto ga,, jedinstveni Zippo USB fleš je spreman!

USB fleš memoriju lako možeš da napraviš od bilo koje omiljene plastične ili metalne figurice, ako je dovoljno velika za smeštanje USB memorije i ako ima dovoljno veliki priključak za povezivanje u USB ulaz. U kućište se stavi na isti način kao u Zippo upaljač - memorijski modul učvrstiš pomoću lepljive trake i snažnog lepka. Prilično jednostavno, zar ne?

Naravno, idejama o pravljenju svoje USB memorije ovde nije kraj, na primer, možeš da koristiš metalnu kutijicu od bombona koju presečeš na pola, a zatim ubaciš memorijski modul. Ovaj USB fleš je takođe odlična ideja za poklon, jer kao kućište lako možeš da odabereš omiljeni predmet onoga kome ga poklanjaš - i uzbuđenje je zagarantovano!

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2024 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka