Šta je dobro znati pre kupovine mini DV kamere?

22.12.2014. 15.18.00

Putovanja su uvek lepa i dobro bi bilo da nekako sačuvamo uspomene sa njih. Većina nas se odluči za snimanje fotografija i te slike kasnije sačuvamo u albumima, pokazujemo prijateljima ili ih i sami s vremena na vreme pregledamo.

Za još uzbudljiviji prikaz vašeg putovanja možete izabrati snimanje vaše avanture. Tako ćete neke trenutke moći da gledati do kraja života. Većina nas se odluči za fotografisanje jer je jednostavnije, fotoaparati su lakši od kamera i cenovno su povoljniji. Međutim, slika ne može da probudi sećanja na isti način kao i video, tako da je najbolje da se u vreme putovanja služite i kamerom i fotoaparatom.

Mini kamera je dovoljno mala da je njeno nošenje manje teško, a i cenom je mnogo pristupačnija nego što je neka profesionalna kamera. Mini DV kamera bi vam, uz malu veličinu i lako nošenje, ponudila i visok kvalitet videa kojih se nećete stideti. To je i razlog da su među turistima DV kamere toliko popularne, pa su za mnoge ljude u potpunosti zamenile fotoaparate.

Svaka mini kamera je različita i morate da znate njene tehničke karakteristike pre kupovine. Iako su mini DV kamere cenovno vrlo povoljne, to ne bi trebalo da vam bude jedino bitno, najbolje je da ima one karakteristike koje će zadovoljiti vaše potrebe.

Mini DV kamere imaju i digitalni i optički zum. Što je veći optički zum, to je bolji kvalitet videa snimanog sa veće udaljenosti. Dobra mini kamera bi trebalo da ima najmanje 10x optički zum.

Svaka mini kamera među tehničkim karakteristikama ima navedene podatke o broju piksela. Što je veći broj piksela kod određene kamere, bolja je i rezolucija i možete očekivati lepšu sliku.

Nikako nemojte birati onu video kameru koja nema ekran za pregled snimaka. Ovaj ekran ima gotovo svaka mini kamera, i u slučaju da naiđete na neku koja nema, tu kameru možete smatrati kao proizvod niskog kvaliteta, jer joj nedostaju osnovne funkcije. Veći ekran će olakšati pregled snimaka i snimanje, ali kamera i dalje mora ostati mala i lagana, kao i jednostavna za nošenje.

Ovo su neke od osnovnih tehničkih karakteristika koje spadaju među one važnije. Najadekvatnija kamera je ona koja odgovara vašim potrebama, i možete se o tome posavetovati sa prodavcem u bilo kojoj od specijalizovanih prodavnica.

Slične kategorije

Pre kupovine želiš da vidiš više korisnih informacija?

FAQ (Česta pitanja i odgovori)

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude?
Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2020 Ceneje d.o.o.