Zašto su kaloriferi odličan izbor za grejanje malih prostora

22.12.2014. 11.52.00

Kaloriferi su odličan izbor kada se radi o zagrevanju manjih prostorija, mali su i lako ih je premeštati, što ih čini izuzetno praktičnim za upotrebu. Možete izabrati kalorifer na struju ili na plin, a obe varijante dolaze u najrazličitijim oblicima i veličinama. Kaloriferi su posebno praktični kada, tokom hladnih dana, želite brzo da zagrejete prostoriju u kojoj boravite.

image

Električni kalorifer je dobar izbor za različite prostorije – možete ga instalirati u kupatilu, kuhinji, hodniku ili bilo kojoj drugoj prostoriji kojoj nedostaje topline. Električni kaloriferi dostupni su u različitim dimenzijama i a različitim oznakama potrošnje energije, a pored toga pazite da izaberete model koji garantuje tihi rad ventilatora. Brujanje ventilatora može biti prilično iritantno, posebno ako grejalicu koristite u prostorijama u kojima je tišina dragocena!

Kalorifer bi trebalo da ima ugrađeni termostat i zaštitu od smrzavanja ili pregrevanja. Možete izabrati model sa opcijom montiranja na zid ili model koji stoji na podu. Kaloriferi se načelno dele po snazi i potrošnji električne energije pa pripazite da odabrani model ima nekoliko stupnjeva grejanja i hlađenja.

Pojedini modeli imaju i sofisticirane prednosti poput ugrađenog sata, digitalnog upravljanja i automatskog okretanja. Pa iako vam se možda neke od tih karakteristika čine preteranim, potrudite se da izaberete kalorifer koji ima opciju automatskog isključivanja, što može biti dodatno osiguranje u nepredviđenim situacijama.

Kao što smo i spomenuli, kaloriferi mogu biti i plinski. Iako su plinski kaloriferi manje uobičajen izbor, mogu se pronaći u različitim veličinama i različite snage rada. Plinski kaloriferi bolji su izbor u pogledu potrošnje, prvenstveno zbog toga što je cena plina niža od cene električne energije, a posebno su praktični za upotrebu na kampovanju, recimo. Kaloriferi su sigurne, ekonomične i praktične grejalice, jednostavne za upotrebu i efikasne u svojoj nameni.

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2023 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka