Zašto su HDD kamere omiljen izbor korisnika?

22.12.2014. 05.07.00

HDD kamere danas su sve popularnije, pružaju visok kvalitet slike i zvuka i za očekivati je da će vrlo brzo istisnuti DVD kamere iz upotrebe. HDD kamere rade tako da sve snimljene podatke čuvaju na ugrađeni jard-disk čime su kasete, DVD i ostali mediji postali stvar prošlosti.

Za razliku od DVD kamere, kojoj je za rad potreban CD ili DVD medij, HDD kamera će sve podatke snimiti na hard-disk. Digitalna HDD kamera, osim toga, ima i drugih pozitivnih specifičnosti, pa se najčešće preporučuje kupovina upravo takve vrste kamere. S digitalnim HDD kamerama imate mogućnost snimanja slike vrlo visoke rezolucije, koja se kasnije lako i jednostavno, uz pomoć USB kabla, može prebaciti na računar ili televizor. HDD kamere imaju i funkciju kompresije snimljenog materijala koja vam omogućava da snimate duge video-zapise visokog kvaliteta koje onda možete čuvati u različitim manjim formatima. Naravno, specifikacije i mogućnosti kamere zavise od toga koliko ste novca spremni da izdvojite.

Kao i kod kupovine većine potrošačke elektronike, pre odabira HDD kamere pokušajte da zamislite u kojim slučajevima ćete je koristiti i, naravno, koliko često. Neke od najboljih HDD kamera koje se mogu naći na tržištu proizvode renomirani proizvođači poput Sonya, čije se kamere odlikuju visokim kvalitetom, privlačnim dizajnom i brojnim naprednim funkcijama. Jednako su primerene početnicima jer su izrazito jednostavne za upotrebu, ali i zahtevnijim korisnicima koji će kamerom upravljati u maniru profesionalaca.

Pre nego što se odučite za kupovinu HDD kamere, informišite se o karakteristikama kao što su optički i digitalni zoom, broj piksela, maksimalna rezolucija video-zapisa, veličina hard-diska, kvalitet i veličina LCD ekrana, kvalitet zvuka i način povezivanja s računarom.

Slične kategorije

Pre kupovine želiš da vidiš više korisnih informacija?

FAQ (Česta pitanja i odgovori)

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude?
Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2020 Ceneje d.o.o.