Vrste ručnog alata

8.5.2017. 12.29.45

Za svaki zadatak je najpotrebniji pravilan alat koji korisniku osigurava sigurnost i olakšava mu težak fizički rad. Ručni alat poput klešta, čekića, pila i sličnih oruđa treba da poseduje svaki kućni majstor. Alat treba da bude izrađen od kvalitetnog materijala i dobro sačuvan kako bi uvek bio upotrebljiv.

Svaki dom treba da ima osnovni ručni alat kojim se mogu obavljati manji poslovi oko kuće i praviti manje popravke. Alat može umnogome olakšati i pojednostaviti te kućne zadatke,a i ne morate za svaki mali problem zvati majstora. Pravi alat olakša i najteži posao te pri kupovini istog morate obratiti ažnju na neka svojstva, a to zavisi od tota zašta nameravate da koristite alat.

Metar je jedan od delova alata koji je neophodan pri većini građevinskih ili stolarskih poslova. Alatni metar je dostupan u različitim veličinama, a veličinu ćete izabrati prema vašoj potrebi. Možete se odlučiti za 3 m dužine, 5 m ili veći.

Ručni alat takođe uključuje klešta koja se međusobno razlikuju po obliku i veličini. Opet, zavisno od toga zašta ih trebate. Razlikujemo papagajke, grip klešta, cevne rezače i klešta za armaturu. Takođe razlikujemo i, pljosnata klešta, sužena klešta, zatezna klešta te mnoga druga. Ukratko, svaki zadatak zahteva svoj tip klešta te tako treba dobro razmisliti pre kupovine šta vam je potrebno. Klešta se razlikuju i po ustima, koja su različitog oblika i veličine, zavisno od funkcije

Alat koji se takođe razlikuje od vrste do vrste jeste testera, koja može biti različitih veličina i oblika. Zavisno od svrhe njenog korišćenja, možete izabrati između kvadratne ili okrugle testere, ravne ili trouglaste. Takođe se razlikuju po debljini rezača.

Pri kupovini ručnog alata uvek budite sigurni da se nećete povrediti i da rad alatom zahteva odgovarajući oprez, a alat potrebno održavanje kako bi bio funkcionalan i siguran.

Slične kategorije

Pre kupovine želiš da vidiš više korisnih informacija?

FAQ (Česta pitanja i odgovori)

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude?
Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2020 Ceneje d.o.o.