Supermarket

Važne karakteristike pri kupovini pegle

22.12.2014. 21.19.00

Peglanje je jedan od najnepopularnijih kućnih poslova koji se ne može izbeći. Da bi bio bar malo lakši i efikasniji, morate imati peglu koja će da zadovolji vaše potrebe, i sa kojom ćete ispeglati vaš veš u tren oka. Izbor pegli na tržištu je zaista veliki, pa ponekad može biti jako teško doneti odluku koja je najbolja za vas.

image

Pošto je pegla jako vruća dok je koristite ona mora da bude sigurna i stabilna. Za to će vam takođe biti potrebna daska za peglanje, koja takođe mora da bude stabilna i mora da stoji čvrsto. Neke pegle imaju alarm, ako je predugo uključena a sa njom se ne radi ili opciju da se sama ugasi. Pegle se razlikuju po ceni, kvalitetu i snazi, a to sve uteče na njenu vrednost. Pegle s više vati će biti skuplje, jer ćete s njima moći da peglate bolje i brže. Kvalitetnije pegle imaju snagu 1200-1400W , a postoje pegle s još većom snagom. Međutim, takve pegle zahtevaju brzinu i spretnost, jer su vruće i mogu lako da izgore vašu odeću. Zato pri izboru pegle morate biti svesni svojih mogućnosti i potreba, pa u skladu s tim odabrati i jačinu pegle. Ako peglate dvije košulje mjesečno ili neku malu količinu odjeće ne treba vam najnaprednija pegla na tržištu. Biće vam dovoljna pegla na paru koja brzo i efikasno uklanja bore na odeći. Pegla bi trebalo da ima rezervoar za vodu, a ploča za peglanje mora da ima dovoljno rupa, da može da izbaci dovoljnu količinu pare. Ako se odlučite za pegle na paru obratite pažnju na sve funkcije za kontrolu pare, kao i na mogućnost da parite dok je pegla u vertikalnom ili horizontalnom položaju. Pegle na paru su teže od pegli bez pare. Osim toga, sporije se zagrevaju i zahtevaju više snage. Takođe, kabel za struju treba da bude pokretan, tako da ga možete odmaknuti od vruće pegle ili možete da kupite i peglu bez kabla. Cene pegli su različite, mogu se kretati od desetak evra, do nekoliko stotina.

Philips pegla je zgodna za korišćenje i dizajnirana je tako da možete lako s njom u kratkom roku da ispeglate gomilu odeće. Udobna je za držanje, jednostavna, a i opremljena je s mnogo funkcija koje će vam olakšati peglanje.

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2023 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka