Učinimo kupovinu dečjeg bicikla jednostavnom

22.12.2014. 19.08.00

Dečji bicikl je nužan deo razvoja deteta, gdje moramo paziti pre svega na njegovu sigurnost. Dečji bicikl je izvrsno oruđe i vežba za ravnotežu. Za dečje bicikle je naročito važno da imaju pomoćne točkove, koji pomažu detetu da dobije sigurnost i da lakše savlada samostalnu vožnju.

Postoji više tehničkih karakteristika na koje moramo paziti kod kupovine dečjeg bicikla jer želimo da bicikl odgovara detetu te da mu omogućava što sigurniji i pouzdaniji put do samostalne vožnje. Dečji bicikli dolaze u različitim veličinama, imaju različite zaštite, različitu opremu i druge osobine, o kojima ćemo govoriti u nastavku.

Veličina rama (okvira) je najvažnija karakteristika, koju ima svaki bicikl za decu. Veličina rama može biti izražena prema godinama deteta, tj. dobi za koju je bicikl namenjen. Veličina može biti izražena i u drugim jedinicama, kao colima ili centimetrima. Svakako pre kupovine proverite da li su dečji bicikl i njegova veličina pravi za vaše dijete.

Svi vi koji volite da putujete te želite da nosite dečji bicikl sa sobom na putovanja i izlete, proverite i to da li se može bicikl rasklopiti i kako. Proverite i da li rastavljeni bicikl može da stane u vaš prtljažnik da ne morate imati ekstra prtljažnik za njega.

Različiti dečji bicikli se razlikuju i po težini. Kako dečji bicikli nisu namenjeni za posebne napore i takmičenja, ta karakteristika vas manje zanima. Uprkos tome, zanimaće vas ta informacija, posebno ako živite na višem spratu bez lifta ili bez mogućnosti parkiranja bicikla u podrum. Ako nosite svaki dan dečji bicikl nekoliko spratova, poznavaće se svaki dodatni kilogram bicikla.

Kod dečjih bicikala za najmanje najčešće postoji samo jedna brzina. Kod većih bicikala, koji su prikladni za malo veće bicikliste, postoji mogućnost korišćenja više brzina. Za optimalnu sigurnost vašeg deteta, postoji sigurnosna pena koja ublažava udarac pri manjim nezgodama. Za zaštitu odeće, najbolje je izabrati dečji bicikl sa blatobranima, tako da imate manje odeće za pranje i manje razloga za ljutnju kada vaše dete po kiši poželi da vozi bicikl.

Isto kao i kod bicikala za odrasle, i kod dečjih bicikala najskuplja je biciklistička oprema, tj. oprema za bicikl. Dakle, kupovina opreme i bicikla zavisi samo od vas - manje kvalitetna oprema manje poznatih proizvođača može biti dosta jeftina, dok za kvalitetnu opremu možete platiti malo bogatstvo.

Slične kategorije

Pre kupovine želiš da vidiš više korisnih informacija?

FAQ (Česta pitanja i odgovori)

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude?
Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2020 Ceneje d.o.o.