Komentari

Pre 5 godina

BOSCH električna kosilica za travu ROTAK

BOSCH električna kosilica za travu ROTAK 37

Ova kosilica je ekstra. Malo je skuplja od nekih drugih, ali je i zato jako dobra. Čini mi se da je jako kvalitetno izrađena, da će trajati dugo godina uz adekvatno održavanje. Sa njom je užitak kositi travu!

Uređenje ribnjaka

9.5.2017. 12.58.55

Ribnjak može da stvori zaista poseban ugođaj u bašti i doprineti lepšem izgledu dvorišta. Osim toga, uređenje ribnjaka će vam pomoći da se povežete s prirodom i da u bašti stvorite oazu u kojoj ćete se opuštati i uživati.

Ribnjaci mogu biti različitih veličina, oblika i uređeni u različitim stilovima. Za koji ćete se odlučiti, zavisi od vaših želja i o tome koliko vam je mesta na raspolaganju u bašti. Pre svega treba da odredite lokaciju ribnjaka, pa ćete prema tome odlučiti i o njegovoj veličini i daljem uređenju. Ribnjak možete i dodatno da ukrasite malom fontanom ili ako vam teren dozvoljava, ribnjak može sačinjavati nekoliko međusobno povezanih bazena. Ako se odlučite za ugradnju fontane, biće vam potrebna i pumpa za vodu kojom ćete postići željeni efekt.

Kod izbora rastinja za ribnjak posavetujte se sa stručnjacima i informišite koje su vrste biljaka najadekvatnije, a za dodatni noćni ugođaj ne zaboravite da isplanirate i osvetljenje.

Za kreiranje ribnjaka trebaće vam puno dodatnog materijala poput raznih filtera, folija i spomenutih pumpi za vodu. Ribnjaci koje možete da kupite i ugradite gotove, izrađeni su uglavnom od polietilena ili sličnih veštačkih materijala. Nezaobilazni deo opreme su i folije za oblaganje ribnjaka, izrađene uglavnom od PVC-a, polietilena ili gume, dolaze u različitim debljinama, uglavnom, od 0.5 – 1.5mm i u skaldu sa tim, imaju različite načine ugradnje, tj, lepljenja. Pripazite i da imaju UV zaštitu, inače će brzo postati lomljive, da su otporne na niske temperature i da ne sadrže nikakve otrovne materije kako ne bi imale negativan uticaj na ribe i biljke.

Kod uređenja ribnjaka treba da pazite na izbor, ne samo vrsta ribica u njemu, nego i primerenog rastinja i ukrasnog kamenja. A jednom kada ga uredite morate se o njemu redovno brinuti i svakodnevno ga održavati.

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude?
Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2020 Ceneje d.o.o.