Toneri su bitan deo opreme za štampače

22.12.2014. 19.33.00

Toner patrone su potreban deo opreme za vaše štampače. Bez njih ne možemo odštampati papir, jer je u njima skladištena boja. Ako pojednostavnimo pojam tonera, možemo reći da su oni veliki kertridži. Razlika između njih je u tome za koji štampač su namenjeni. Kad se odlučite za kupovinu novog tonera pripazite na to koji štampač imate, i koliko ste spremni novca da izdvojite za novi toner. Cena puno zavisi od proizvođača.

image

Na mestima gde u štampaču stoji toner može lako da se nakupi prašina, naravno ako nema tonera u njemu. Toneri su tehnološki vrlo razvijeni, pa tako nema prevelikih razlika u njima. Oni koji su nekad koštali puno sada se mogu naći po povoljnim cenama. Budući da je punjenje važno za pravilan rad vašeg štampača, dajte sebi vremena i pronađite onaj koji će vam ponuditi najbolji kvalitet za vaše potrebe. Neki su još uvek skeptični da li će im novi toner, možda ne od istog proizvođača, odštampati isti broj stranica kao i stari.

Razlika je u tome što ih nećete platiti koliko i originalni toner. Obično se dogodi da se novi toner, ako nije izvorni, malo brže isprazni. Hoćete li da se odlučite na originalni toner ili neki drugi zavisi od vas. Važno je takođe kakav štampač imate. Originalni toneri imaju različite cene, koje zavise od proizvođača.

Možete se odlučiti za originalni ili zamenski toner. Toneri se upotrebljavaju na laserskim štampačima, a njihova kupovina se preporučuje ako štampate fotografije, pa se preporučuje i kupovina boljih tonera.

Toneri mogu predstavljati popriličan trošak. Ako se često prazni mora se češće i menjati. Pre izbora tonera, raspitajte se koji je adekvatan za vaš model štampača. Na tržištu je veliki izbor proizvođača tonera, a samim tim i cena.

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Tvoja prijava možda još nije potpuno završena. Ako se prijavljuješ prvi put, otvori svoje e-mail sanduče i klikni na link u poruci. Ne zaboravi pogledati i u spam folder.

® 2024 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka