Tehnička svojstva na koja treba da pazite pri kupovini zamrzivača

22.12.2014. 01.39.00

Zamrzavanje hrane produžava njen rok trajanja, pa je skoro neophodno svakom domaćinstvu da poseduje sopstveni zamrzivač. Veći zamrzivači omogućavaju čuvanje velike količine hrane, a količina sačuvane hrane zavisiće od veličine porodice. Ako živite sami sa partnerom onda će vam najverovatnije biti dovoljan zamrzivač ugrađen u frižider, koji će najverovatnije biti premali za porodicu od tri, četiri člana.

image

Veći zamrzivač ima svoje prednosti kao i mane. Zauzimaju više prostora, što može biti ozbiljan nedostatak ako ne raspolažete velikim prostorom. Za one koji žive u velikim stanovima i kućama prostor neće predstavljati toliki problem. Ipak, veliki zamrzivači koriste puno električne energije, što znači da je će mesečni račun za struju biti veći.

Glavna prednost u posedovanju velikog zamrzivača je ta da možemo sačuvati velike količine hrane. Dakle, ne bi vam se dogodilo da nemate prostora ako u prodavnici kupite malo više zamrznute hrane što je čest slučaj sa vlasnicima manjih zamrzivača.

Među najvećim priznatim proizvođačima zamrzivača su Beko zamrzivači i zamrzivači Gorenje. Za sve pristalice domaćih proizvođača jedini izbor je Gornje, dok ostali mogu da se odluče za Beko ili ostale marke.

Dakle, Beko i Gorenje zamrzivači su dostupni kao samostalni zamrzivači i kao ugradivi uređaji. Kapacitet im se obično meri u litrama. Važno je razumeti da je to neto kapacitet.

Ako živite na područjima gde je nestanak struje na nekoliko sati uobičajena pojava, raspitajte se o trajanju skladištenja bez električne energije. Duže vreme zaleđivanja bez električne energije pomoći će vam u tome da se hrana ne odledi duže vreme i da se ne pokvari.

Ako će vaš zamrzivač biti postavljen u blizini spavaće, dnevne ili bilo koje druge sobe raspitajte se o buci vašeg zamrzivača.

Ušteda energije je važan faktor pri kupovini kućnih aparata, tako da možete da uštedite novac kupovinom energetski najefikasnijih aparata. Tako će te smanjiti potrošnju električne energije i svoj mesečni račun.

Ne propusti

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2023 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka