Sportska obuća za različite vrste sportova

22.12.2014. 02.59.00

Sportska obuća je jedan od najvažnijih delova sportske opreme svakog profesionalnog sportiste, pa je sve popularnija i potrebnija svima onima, koji se bave nekim sportom rekreativno.

Svaka sportska obuća je izložena velikim naporima, a kao posledica toga i noge se više znoje, pa zbog toga brže dolazi do neugodnog mirisa. Zato je važno da svaka sportska obuća dobro diše, da je prozračna i lagana. Važno je i to, da je pravilno održavamo i koristimo uloške, koji sprečavaju znojenje.

Biciklizam i biciklističke cipele

Biciklističke cipele su sportska obuća, koju koristi svaki profesionalni biciklista, dok kod onih, koji se bave biciklizmom rekreativno, i nije tako česta pojava. Tokom vožnje treba da budete svesni šta imate obučeno na sebi, jer biciklističke cipele mogu biti na početku opasne, ako ih pravovremeno ne odvežete, kada zaustavite bicikl. Sigurno će vam biciklističke cipele koristiti prilikom vožnje, jer ćete moći gurate i dižete pedale, a to je moguće samo uz korišćenje biciklističkih cipela.

Kakve bi trebalo da budu cipele za planinarenje i kada nam trebaju?

Cipele za planinarenje su takođe sportska obuća. Koristimo ih prvenstveno za duge planinarske šetnje i uspone. Važno je da su cipele za planinarenje udobne i da ne žuljaju, jer ćemo u protivnom teško stići do zadatog cilja. Osim same udobnosti, važno je da su dovoljno tople i da nas štite od hladnoće, kada planinarite po većim visinama, kao što je alpski svet. Uz sve to, važno je da omogućavaju vašim nogama disanje, jer se samo tako noga ne znoji i samo tako ćete izbeći neugodan miris, koji bi one inače imale.

Zašto i kada se koriste patike za fudbal?

Patike za fudbal dolaze u raznim oblicima. Vrsta patika zavisi od terena, gde ćete igrati fudbal. Na travnatim površinama mogu da se koriste obične patike za fudbal ili kopačke, kojesvojim čeličnim ili plastičnim kramponima, omogućavaju bolje prianjanje posebno kada je travnata površina vlažna. Na asfaltnim površinama, kopačke mogu da budu prilično neudobne i za takav teren vam savetujemo, obične patike za fudbal, tj, one koje imaju ravne đonove.

Bez obzira na vrstu obuće, svi artikli su prilagođeni za sport, za koji su namenjeni. Tako nam sportska obuća nudi određene prednosti koje se ne mogu iskusiti sa bilo kojom drugom obućom i zbog toga je skoro svakoj vrsti sporta potrebna drugačija sportska obuća.

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude?
Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2020 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka