Supermarket

Sportovi s reketom i kupovina opreme

22.12.2014. 17.02.00

Sportovi s reketom kao što su tenis, badminton i stoni tenis su odličan oblik rekreacije za iskusne igrače, kao i za amatere. Reketi su, naravno, različiti po obliku i u zavisnosti od vrste sporta za koji su namenjeni. Prilikom odlučivanja za kupovinu reketa važno je obratiti pažnju prvo na par osnovnih svojstava koja određuju reket: težinu reketa, debljinu rama, veličinu glave reketa, grip i raspored žica na reketu.

image

TENIS i REKETI ZA TENIS

Tenis je najpoznatiji među sportovima s reketom i sigurno jedan od najrasprostranjenijih, pa zahteva odgovarajuću sportsku opremu koja je zbog istog razloga široko dostupna. Ista dostupnost, naravno, otežava izbor jer je potrebno da se upoznate sa svim karakteristikama. Teniski reket bi trebalo da bude izabran mudro, jer može puno da utiče na igru i napredak u njoj. Ako ste početnik, onda je najadekvatniji za vas teniski reket s većom glavom reketa, odnosno, rama jer isti daje više snage pri udarcu, pa loptica leti brže. Početnici, naime, još nemaju tako snažan udarac kao već iskusni teniski igrači. Reketi s manjom glavom zahtevaju mnogo više preciznosti u udaranju loptice, ali s druge strane nude veću kontrolu. Ovi reketi su posebno dobri za sportiste i rekreativce.

Ako ste početnik u igri, onda je za vas najbolje da izaberete rekete koji imaju dobru ravnotežu između snage i kontrole i imaju srednju veličinu glave i srednju zategnutost žica. Takvi reketi su teški između 280 i 300 grama. Naravno, najvažnije je da vaša ruka „oseća“ reket, odnosno da vam reket daje dobar grip i kontrolu u toku samog udarca.

REKETI I OPREMA ZA BADMINTON

Kao što se teniski reket bira u zavisnosti od veličine glave, kod izbora reketa za badminton je potrebno obratiti pažnju na čvrstoću . Oprema koja je potrebna za igranje badmintona su mreže, reket za badminton i loptice. Što je reket za badminton mekaniji to je bolji izbor za početnike, tvrđi su, naravno rezervisani za profesionalce i bolje igrače badmintona.

Za sve vas koji ste u ovom sportu novi, potrebno je da obratite pažnju i na loptice. Za početnike će tako biti najadekvatnije loptice koje su izrađene od plastike, jer su mnogo izdržljivije, pa će naravno samim tim i trajati duže. Badminton loptice mogu biti napravljene od prirodnih materijala kao što su loptice od guščijeg ili pačijeg pera, što im omogućava brži let kroz vazduh. Kapica takvih loptica za badminton je izrađena od plute.

STONI TENIS I OPREMA

Stoni tenis je sport koji je odličan način zabave za događaje kao što je rođendan . To je sport koji se, kao tenis i badminton, može igrati u zatvorenom prostoru ili na otvorenom. Sportska oprema koja je neophodna ako želite da igrate stoni tenis sadrži, naravno, reket za stoni tenis, loptice i sto za stoni tenis.

Ukoliko želite da kupite sto za stoni tenis, pre same kupovine razmislite dobro da li ćete ga koristiti samo u zatvorenom prostoru , u suprotnom izaberite onaj koji je zgodan za igru na otvorenom i otporan na različite vremenske uslove. Stolovi za stoni tenis su sklopivi i jednostavni za pomeranje tokom čišćenja i ne zauzimaju puno prostora. Možete izabrati između različitih dimenzija stola, podesivosti mreže, boje površine i materijala od kojeg je sto napravljen. Ako želite da ga koristite u zatvorenom prostoru proverite koliko prostora imate i tek onda odlučite o vrsti stola za stoni tenis.

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2022 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka