Snowboard oprema - čizme, daske i vezovi

22.12.2014. 05.33.00

Za bavljenje snowboard-ingom, adrenalinskim sportom koji je postao deo opšte kulture, potrebno je imati snowboard vezove, snowboard dasku i snowboard čizme.

Najveći trošak koji ćete imati, ako se odlučite za bavljenjem snowboard-ingom, sigurno će predstavljati snowboard daska. Snowboard vezovi i snowboard čizme će naravno, iako ne baš jeftini, biti mnogo povoljniji. Snowboard daske se dele se na one za slobodan stil (Freestyle) i one koje su prvenstveno usmerene na trkanje (Racing). Freestyle snowboard stil je vrlo popularan, jer je ova vrsta sporta vrlo atraktivna za sve one koji prate dešavanja. Za snowboard početnike praktičnija je upotreba „racing“ snowboard daske, jer se mnogo brže uči održavanje ravnoteže na njoj.

Kao i u skijanju, cena snowboard daske, snowboard vezova i snowboard čizama zavisi od samog brenda koji kupujete. Ako ćete se ozbiljno baviti ovim sportom, bolje je potrošiti više novca za pravu i kvalitetnu snowboard dasku.

Snowboard čizme imaju mnogo manje „tehničkih karakteristika“ na koje treba obratiti pažnju, ipak svakako morate biti oprezni pri kupovini. Pri kupovini je vrlo važno odabrati pravu čizmu za veličinu vaše noge. Ne kupujte prevelike cipele tako da mogu da ih koriste oni koji imaju veću nogu, jer ćete u ovom slučaju, povećati rizik od povređivanja, kao i u slučaju pancerica kod skijanja.

Kada kupujete snowboard vezove, takođe je potrebno da obratite pažnju na veličinu i činjenicu da nisu svi savršeni za svaku veličinu čizme. Postoje različite vrste snowboard vezova i neki su dizajnirani za početnike, neki za rekreativne snowboard-ere, a neki za napredne snowboard-ere. Snowboard vezovi su različiti za žene i muškarce.

Kada kupujete snowboard dasku očekivano je da ćete platiti za kvalitetan proizvod i do nekoliko desetina hiljada dinara. Kada kupujete ostalu opremu trošak će biti značajno manji. Za najbolje snowboard čizme uvek ćete platiti više od 15000 dinara, kao i za snowboard vezove.

Kada kupujete proverite šta drugi misle o određenom proizvodu na našem forumu ili proverite recenziju proizvoda, ukoliko je dostupna. Pre same kupovine razmislite da li vam je snowboard oprema zaista potrebna, jer se oprema može i iznajmljivati. Ipak, ako želite da se bavite ovim sportom malo ozbiljnije, ulaganje u kupovinu kvalitetne opreme je svakako isplativije.

Bez obzira na iznos ulaganja snowboard užitak je neprocenjiv i ako pokušate s ovom vrstom sporta, budite strpljivi i, nakon nekoliko padova, očekujte da će vam se uvući pod kožu.

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude?
Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2020 Ceneje d.o.o.