Ručni alat neka uvek bude pri ruci

6.5.2017. 12.45.21

Da li vas ljuti kada želite nešto sami da uradite, ali nemate odgovarajući alat za to? Pozajmljujete li ručni alat i odugovlačite s kupovinom? Imate li ručni alat koji je zastareo i gotovo nemoguć za korišćenje?

Ponekad je ručni alat potreban, a neki alati su gotovo obavezan deo opreme svakog domaćinstva. Među tri najvažnija alata, koji ne predstavljaju veliku novčanu investiciju , ali su često potrebna, spadaju lopata, sekira i makaze . Lopata, sekira i makaze zajedno ne predstavljaju veliku investiciju, a dobro dođu u različitim situacijama.

Naravno, neki alati, kao što su npr. lopata i sekira, su prvenstveno namenjeni onima koji žive u sopstvenim kućama i poseduju baštu. Makaze su deo alata koji je zgodan za one koji žive u kući, kao i one koji žive u stambenim blokovima.

Često se dogodi da treba zašrafiti šrafove i slično, zbog toga su šrafcigeri i sličan ručni alat potrebna oprema svake kuće . Osim toga, trebaćete i klešta i uz malo znanja moći ćete sami da obavljate sitne popravke. Naravno da ćete se obratiti stručnjacima za veće popravke koji će profesionalno rešiti problem, naročito kada je u pitanju rad na vodovodnoj ili električnoj mreži.

Ako ste se upravo uselili u novu kuću, sigurno ćete morati nešto da promenite ili popravite, iako ste kupili ili iznajmili potpuno uređen stan. Za to će vam biti potreban ručni alat i dobro će vam doći šrafciger ili klešta. Naravno, sve te stvari možete kupiti unapred i tako izbeći nepotrebno hodanje po prodavnicama za svaki deo alata koji će vam trebati.

Uz pomenuti ručni alat, dobro će vam doći i farba za zidove i alat za farbanje zidova. Tako ćete uz minimalne troškove popraviti i srediti najhitnije stvari, koje se mogu javiti odmah nakon kupovine.

Najgore što vam se može dogoditi je da imate dovoljno znanja da sami popravite nešto, ali nemate odgovarajući alat. Ukoliko iz tog razloga plaćate nekome da vam popravi nešto što ste sami mogli da popravite, uskoro ćete shvatiti da je iznos potreban za kupovinu ručnog alata mnogo manji u poređenju sa cenom majstora.

Slične kategorije

Pre kupovine želiš da vidiš više korisnih informacija?

FAQ (Česta pitanja i odgovori)

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude?
Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2020 Ceneje d.o.o.