Supermarket

Putovanja motorom i kupovina potrebne opreme

22.12.2014. 03.20.00

Da li ste ikada sanjali o odlasku na odmor motorom? Da li vas je strah da će vam se motor pokvariti na putovanju ili radije ostajete blizu kuće? Kvarovi i delovi motora vas ne brinu i na motoru ste već proputovali mnoge države?

image

Ako ste na poslednje pitanje odgovorili potvrdno, već ste svesni koliko su važni delovi za motor i oprema svim motociklistima koji uživaju u dugoj vožnji i otkrivanju novih destinacija. Kao i svaka druga stvar, delovi motora se mogu pokvariti prilikom dugih putovanja, pa je dobro da sa sobom imate osnovne rezervne delove kako biste se na neki način osigurali od mogućih kvarova. U slučaju da nećete da nosite rezervne delove, raspitajte se o servisima i šlep službama u krajevima kroz koje ćete putovati.

Tjuning motora i dodatni delovi za motor mogu biti uključeni u opremu motociklista. Tjuning motora može da učini putovanje bržim i sigurnijim, ali to mnogo zavisi od dodatne opreme na motoru. Među motociklistima je najpopularniji tjuning izduvnog sistema koji može motoru da da dodatnu snagu.

Ako posedujete motor i razmišljate o dužem putovanju ili ako spadate među one kojima je kupovina motora još uvek samo san, onda je potrebno da znate da je kod takvih poduhvata jako bitna i moto oprema. Moto oprema koju bi trebalo da koristiti svaki vozač motora su kaciga, jakna, pantalone i ostala potrebna odeća, a pri dužim putovanjima potrebno je da se koristi i više opreme.

Važan deo opreme, ako želite da idete na duga putovanja, su kofer/bisage i navigacija. Navigacioni sistem će vam omogućiti da se lakše i sigurnije snađete u nepoznatim krajevima i dođete na željenu destinaciju. Kod korišćenja navigacije nije potrebno da se zaustavite na svakoj raskrsnici i upravo zbog toga putovanja su lakša nego kada se koristi karta. Navigacija će vam omogućiti i veću odvažnost jer nema straha da se izgubite.

Ako idete na dugo putovanje i planirate da nosite više odeće i drugih stvari, biće vam potreban i kofer za motor. S bisagama na obe strane i koferom u sredini dobićete dovoljno mesta za pakovanje ličnih stvari.

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2023 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka