Prevelike pancerice su opasne

22.12.2014. 05.44.00

Da li vas mame bele padine i jedva čekate početak skijaške sezone? Imate li svu potrebnu opremu? Da li ste proverili sve i pripremili opremu za sezonu? Da li vaše pancerice spremno čekaju na prvo skijanje?

Često zaboravimo na to da su pancerice obavezan deo skijaške opreme. Najviše pažnje pridajemo skijama i zaboravljamo na ostale stvari koje su nam jednako potrebne ako želimo da uživamo na belim padinama. Naravno da su pancerice dostupne na svakom skijalištu te ih možete tamo iznajmiti, ali ako često skijate, to je veoma skupo kada saberete sve troškove iznajmljivanja na kraju skijaške sezone.

Pancerice mogu biti opasne. Najčešće smo upravo sami krivi za tu potencijalnu opasnost kada se odlučimo za kupovinu prevelikih ili neproverenih pancerica, sumnjivih proizvođača. Prevelike pancerice su opasne zbog tog viška prostora, gde naša noga može slobodno da pomera i gde nije učvršćena. Upravo iz tog razloga, noga je izložena mogućnosti preloma.

Najčešće se odlučujemo za kupovinu prevelikih pancerica kada kupujemo skijašku opremu našem detetu. Verovatno razmišljamo da detetova noga još raste te da ćemo, ako ne kupimo malo veći broj, morati opet u šoping i sledeće godine. Zbog toga brzo pravimo grešku i kupujemo veće pancerice da bi ih dete koristilo bar dve sezone, ali nismo svesni da upravo takvim činom povećamo mogućnost povrede.

Pancerice Salomon su među najboljima, ako ne i najbolje prodavane pancerice kod nas, a i na drugim tržištima dostiže visoke rezultate. Isto tako, pancerice Salomon moraju biti prave veličine jer njihov visok kvalitet ne umanjuje rizik koji uzrokuju prevelike pancerice. Pancerice Salomon su dostupne u skoro svakoj radnji sa skijaškom opremom.

Dakle, budite oprezni kod kupovine pancerica, pazite na njihovu veličinu, tj. da vam ne budu prevelike. Naravno da vas ne smeju ni žuljati jer ćete provesti dosta vremena u njima, nekad i ceo dan. Zato bolje platite i malo više da vam žuljevi ne pokvare odličnu rekreaciju.

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude?
Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2020 Ceneje d.o.o.