Poklonite digitalni ram za fotografije

22.12.2014. 06.04.00

Svi imamo barem jednog rođaka koji nije vešt u korišćenju računara. Savršen poklon za njih je digitalni ram za fotografije, koji za prikazivanje fotografija ne zahteva računar, već je samostalan. Digitalni ram polako će zameniti konvencionalni, za koji smo morali da razvijamo slike.

To je uređaj otprilike istih dimenzija kao klasični ram za slike, te ima LCD ekran koji prikazuje fotografije. Na tržištu danas postoji nekoliko proizvođača koji nude digitalni ram, različiti su po pojedinim funkcijama i dizajnu. Digitalni ram ima ugrađenu memorijsku karticu na koju stavljamo slike. Takvi ramovi su jeftiniji, a oni koji imaju više funkcija skuplji. Neki čak imaju ugrađenu meteorološku stanicu i mogu prikazivati video. Takvi ramovi imaju ugrađen zvučnik. Najnapredniji je svakako onaj koji sadrži i skener, pa tako možete skenirati stare fotografije i imati ih u digitalnom ramu.

Dok se prikazuju fotografije možete slušati muziku i odrediti koliko će koja fotografija stajati na ekranu, a možete dodati I određeni tekst. Razmislite koliko ste spremni da platite za takav ram, te koje funkcije od njega očekujete, te zatim odaberite na tržištu onaj koji najviše odgovara vašim potrebama. Pronađite digitalni ram za fotografije koji ima barem 800x600 rezoluciju, ali za to trebate i bolji fotoaparat. Takođe možete izabrati onaj koji ima postavke za prikazivanje slika sa obe strane. Takođe, neki imaju mogućnost direktnog spajanja na internet.

Nešto skuplji digitalni ramovi su tehnološki napredni, ali još uvek imaju neke nedostatke, kao što su prikazivanje slika sa crnom ivicom, nepravilne veličine fotografija ili nerazmeran odnos između izvorne fotografije i onog što se prikazuje na LCD ekranu. Svi ovi problemi mogu se rešiti uz pomoć softvera. Inače je digitalni ram savršeni poklon koji će zameniti vaše stare ramove.

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude?
Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2020 Ceneje d.o.o.