Supermarket

Oprez pri kupovini memorijske kartice Memory Stick

22.12.2014. 22.48.00

Memorijske kartice Memory Stick (MS) su korisne u različitim slučajevima gde želimo da povećamo memorijski prostor nekog aparata. To je naročito korisno u posljednjih nekoliko godina, jer imamo širok izbor uređaja koji pružaju mogućnost snimanja i fotografisanja na visokim rezolucijama koji zahtevaju puno prostora za snimanje.

image

Budući da su unutrašnje memorije ugrađene u aparate, na primer na mobilnim telefonima i digitalnim fotoaparatima, one su vrlo male i ne dopuštaju snimanje više od nekoliko slika ili video klipa. Zato imamo memorijske kartice Memory Stick (MS) koje eliminišu te probleme.

Memorijska kartica Memory Stick (MS) je prilično povoljna i košta samo nekoliko stotina dinara, čak i ako kupujete Memory Stick Pro . Maksimalna težina konačne cene ovog proizvoda je veličina koju može ponuditi Memory Stick kartica. Veća veličina omogućava čuvanje velike količine podataka što je najvažnija karakteristike i funkcija koju ima memorijska kartica.

Ako želite da memorijska kartica omogući prenos velike količine datoteka i ako želite da je koristite svake nedelje ili čak i češće kao npr. prilikom odlaska na godišnji odmor, onda neka vam memorijska kartica bude veća, inače će ceo prostor na njoj ubrzo postati popunjen.

Memorijske kartice mogu biti namenjene za privatnu ili za profesionalnu uporabu. Postoje različite verzije ove kartice. Među češće spadaju Memory Stick Pro i MS Micro M2 memorijske kartice. Treba napomenuti da Memory Stick Pro i MS Micro M2 memorijske kartice nisu adekvatne za svaki aparat, jer svaki aparat podržava specifičnu vrstu memorijskih kartica.

MS M2 memorijska kartica ili bilo koja druga bi trebalo da bude izabrana uz pomoć profesionalnih stručnjaka, koji će vam takođe pomoći u instalaciji odabranih memorijskih kartica. Gotovo svaki proizvođač telefona, digitalne kamere ili bilo kojeg drugog tehničkog sredstva omogućava korišćenje samo jednog formata memorijskih kartica, pa ćete često morati da birate onu memorijsku karticu, koju je proizveo proizvođač vašeg aparata.

Upravo zbog velike količine različitih izvedbi memorijskih kartica je bitno da vas savjetuje netko tko je dovoljno upoznat i upućen u te stvari. To je još potrebnije u slučaju da ste potpuni laik u ovom području te da do sada niste ni znali da postoje različite vrste memorijskih kartica, ili čak da one uopće postoje.

Stručni prodavač će vam također dati savjet o tome koliko veliku memorijsku karticu trebate prema opisu vaših potreba te ovisno o vrsti i kvaliteti kamere te veličini slika ili videa koji proizlaze iz uporabe fotoaparata, telefona ili nekog drugog uređaja.

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2022 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka