Obavezna i dodatna oprema je ključna za vaš automobil

22.12.2014. 12.14.00

Kvalitetna i pravilna automobilska oprema je ključan deo vašeg automobila, koji će vam omogućiti sigurniju i udobniju vožnju. Dobri brisači će se pobrinuti za bolju vidljivost u lošim vremenskim uslovima, a dobro će vam ponekad doći i dodatna oprema poput krovne kutije ili nosača za bicikle. Ako vam treba dodatni akumulator, u uzmite u obzir model automobila, opremljenost električnim uređajima i lične navike i želje.

Glavni distributer struje u automobilu je akumulator, odnosno popularno nazvan baterija. Postoje dve vrste akumulatora koji se koriste u automobilima: olovni koji zahtevaju održavanje i zatvoreni olovni za koje to nije potrebno. Ne preporučuje se dugo nekorišćenje bez dopunjavanja i ne sme da se podvrgne vrlo jakim strujnim udarima. Što se akumulator prazni ili puni jačom strujom, biće mu manji kapacitet (dakle kraće će održavati dovoljan napon). Pokušajte da odaberete akumulator iste ili veće snage od originalnog akumulatora na vašem automobilu.

Brisači su važan deo obavezne opreme na automobilima i direktno utiču na sigurnost vožnje za vreme padavina. Izaberite brisače koji će najbolje da odgovaraju uslovima i klimi u kojoj se vozite. Jeftiniji modeli brisača su univerzalni i namenjeni svim vremenskim uslovima, uglavnom za blagu klimu i male padavine. Brisači za ekstremnije vremenske uslove su napravljeni od čvršće gume i izdržljiviji su. Dobri brisači imaju tihi način rada, neće se zamrznuti na niskim temperaturama, a zbog svog aerodinamičkog oblika biće odlični i pri većim brzinama, na primer u vožnji na autoputu. Da bi brisanje bilo ravnomerno takav mora biti i njihov pritisak na staklo. Ako kupujete nove brisače možete izabrati one otporne na UV zrake ili one napravljene od silikona.

Krovna kutija deo je dodatne automobilske opreme koji može biti vrlo praktičan. Kupovina zavisi prvenstveno od vaših potreba i možete ih izabrati u različitim dimenzijama i oblicima. Kod kupovine pripazite od kojeg materijala je napravljena kutija, ABS i ASA materijali su otporni na UV zrake i omogući će da vaša krovna kutija dugo zadrži istu boju i sve ostale kvalitete.

Slične kategorije

Pre kupovine želiš da vidiš više korisnih informacija?

FAQ (Česta pitanja i odgovori)

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude?
Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2020 Ceneje d.o.o.