Nemojte biti škrti pri kupovini skijaških vezova

22.12.2014. 05.30.00

Skijanje je divan vid vežbanja, ali samo kada smo sigurni u to da ćemo provesti dan skijajući sigurno, bez padova i ozleda. Iz tog razloga je nužno da se skijališta pobrinu za našu sigurnost. Veliki deo toga takođe zavisi od naše skijaške opreme, koja mora biti osigurana kako bi rizik od ozleda bio sveden na minimum.

Vezovi su jedan od najvažnijih delova skijaške opreme koji imaju značajan uticaj na sigurnost pri skijanju. Tačne postavke snoubord i skijaških vezova su ključne da bi vaši vezovi radili dobro, pravilno i pružali vam odgovarajuću sigurnost.

Skijaške i snoubord vezove treba prilagoditi težini onoga ko uživa u skijanju ili snoubordu. Povodom težine tu moramo biti što precizniji, jer u ovom slučaju stvarno nije prikladno lagati o tome koliko težimo. U slučaju skijaških ili snoubord vezova postavljenih na veću težinu od svoje, vezovi će biti otporni na mnogo veća opterećenja i u slučaju pada vaša se skija neće odvojiti. To znatno povećava verovatnoću povrede, a pad s priključenim skijama je daleko opasniji te će najranjivije biti vaše noge.

Redovno održavanje i servisiranje obeju skija i vezova je takođe ključno da vaši vezovi funkcionišu najbolje moguće. Za manje popravke možemo se pobrinuti i sami, ali iz sigurnosnih razloga servisiranje vezova za skije je bolje ostaviti profesionalcima.

Servis za skije i vezove je vrlo česta usluga te pri traženju jedne ne bi trebalo da imamo ikakvih problema. Često su te usluge u kombinaciji s još nekim aktivnostima, jer potrebu za njima nalazimo isključivo zimi, dok leti potražnje za tom uslugom gotovo uopšte nema.

Ski-servis se često nalazi u kombinaciji sa servisom za popravku bicikala, koji rade čitave godine. Leti su češće popravki bicikala, dok je preko zime suprotno, češće se donose skije na servis.

Baš kao i pri kupovini skija, i pri kupovini vezova se možete odlučiti za već korišćene ili nove. Ukoliko kupujemo polovne vezove, oni će naravno biti jeftiniji, ali i nesigurnije jer ne možemo biti u potpunosti sigurni da ih prethodni vlasnik nije već nekako oštetio. Kupovina novih vezova i postavljanje istih će biti mnogo veća investicija za vas, ali u tom slučaju ste mnogo sigurniji na padinama.

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude?
Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2020 Ceneje d.o.o.