Laserski štampač

22.12.2014. 15.16.00

Laserski štampač može da bude u boji ili crno-beli. Kod crno-belih cena može da bude vrlo niska, a laserski štampači u boji su mnogo skuplji. Ako kupujete štampač, razmislite u kojoj meri i koliko često ćete ga koristiti, koliko vam znači brzina ispisa i koliko vam znači kvalitet otiska. Na temelju tih saznanja možete da se odlučite za pravi štampač.

image

Postoje različite marke, neke od najuglednijih su Canon, HP, Epson, Samsung...

Prije kupovine razmislite da li želite i da li vam treba laserski štampač. Laserski štampač ima smisla kupiti ako radite velike količine štampe svaki dan. U tom slučaju kupovina boje može da bude vrlo skupa, jer će nestati za nekoliko dana. Zbog toga vam se ulaganje u laserski štampač vraća vrlo brzo, jer boja kod laserskih štampača traje mnogo duže. Možemo, znači, reći da laserski štampač ima veliku cenu kupovine, ali je štampa kasnije mnogo jeftinija. Laserski štampači u boji su vrlo skupi, tako da se za takav štampač odlučite samo ako ćete ga često koristiti za štampu fotografija u boji.

Kad velikih količina štampe važna je brzina koju štampač može da ponudi. Tako laserski štampači kao i svi drugi imaju u tehničkim karakteristikama navedeno koliko stranica može da odštampa u minuti. Što je veći broj to je brži pštampač, pa pre kupovine treba se raspitati o ovoj vrednosti i međusobno uporediti pojedinačne štampače. Kod većine je crno-bela štampa mnogo brža nego štampa u boji.

Svima kojima treba laserski štampač na terenu se preporučuje da pre kupovine provere težinu štampača. Smanjena veličina i težina će vam omogućiti da se laserski štampač prenosi u torbi ili tašni i možete uvek da ga imate pri ruci kada je to potrebno.

Za zahtevnije korisnike koji žele da štampaju na drugim formatima papira osim standardne veličine A4, preporučujemo da pre kupovine provere koje formate podržava određeni model štampača. Takođe, možete da proverite ostale tehničke informacije koje će možda uticati na vašu odluku. Osim ranije navedenih informacija možete da se raspitate o memoriji, radnom kapacitetu, količini listova, rezoluciji štampe, podršci za memorijske kartice, načinu povezivanja sa računarom, fotoaparatom ili mobilnim...

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2024 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka