Supermarket

Kuvalo za vodu

6.5.2017. 11.20.03

Potrebna vam je vrela voda nekoliko puta dnevno? Pogotovo u zimskom periodu kad na kuvanje čaja gubite puno vremena? Želite da ubrzate taj proces i prokuvate vodu na brži način?

image

Može li se vaš stari šporet zameniti indukcijskim? Indukcijske ploče karakteriše to što su brže od običnih šporeta. Međutim, taj trošak je nepotreban, pogotovo ako vaš šporet još uvek radi.

Zato možete priuštiti kuvalo za vodu. Električni grejač je investicija, ali možete ga koristiti uz minimalna ulaganja vode i drugih tečnosti za brže zagrevanje. Obično je dizajniran za zagrevanje manje količine vode, nekoliko litara. Nije pogodan za kuvanje mleka, budući da je zatvoren pa bi mleko kipilo.

Pri kupovini obratite pažnju pre svega na veličinu posude. Ako ćete ga koristiti samo vi, dovoljan vam je mali rezervoar, veličine jedne litre. Ako vas je više u porodici, trebaće vam veće količine tople vode. U tom slučaju će vam trebati grejač s većim rezervoarom da bi zadovoljili potrebe ukućana.

Prilikom kupovine obratite pažnju na to da se grejač može okretati za 360 stepeni. U tom slučaju, grejač je poseban deo koji se putem kabela spaja u utičnicu. Takav grejač će biti puno praktičniji.

Brzina kojom se prokuvava voda je takođe jedan od bitnih faktora. U slučaju da grejač ponovo kuva vodu, koja je ostala u njemu, uradiće to mnogo brže, pa štedite na vremenu, ali i na struji.

Grejač ima određenu snagu i brzinu. To su brojke koje nam govore o energetskoj efikasnosti.

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2022 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka