Supermarket

Kupovina optičke jedinice i ažuriranje operativnog sistema

22.12.2014. 02.45.00

Kod kupovine računara izaberite i optičku jedinicu jer ćete u protivnom biti lišeni mnogih opcija, koje vam donosi optička jedinica. Uprkos tome, da danas teško možemo kupiti i koristiti operativni sistem bez korišćenja optičke jedinice, važno je informisati se o vrsti ugrađene optičke jedinice i šta nam sve ona dopušta.

image

Postoje različite optičke jedinice koje omogućavaju samo čitanje podataka. Rezači se dele na DVD rezače, koji snimaju na DVD i CD jedinice , CD rezače, koji snimaju isključivo na CD jedinice. DVD rezači namenjeni su za sve ljubitelje filma, osobito za one, koji bi hteli da prenose filmove sa računara na neki drugi medij, kao televizijskim prijemnikom sa ugrađenim DVD uređajem za projekciju filmova.

Kupovinom optičke jedinice možete osim snimanja serija i filmova na računaru snimati i mnoge druge stvari. DVD i CD rezači su izvrsni za snimanje muzike koju možete čuti na radiju. Ako u vašem automobilu možete reprodukovati samo na CD jedinicama, onda je kupovina optičke jedinice odličan izbor za vas.

Gde kupiti optičke jedinice?

Preporučljivo je da se odlučite o optičkoj jedinici pre kupovine računara da ne biste trošili novac na servisera prilikom zamene ili ugrađivanja optičke jedinice. Uprkos tome, kad tad je neizbežno naknadno kupovati različite komponente za vaš računar, kao optičku jedinicu. Do toga dolazi najčešće zbog zastarelog računara ili nekoga drugog razloga. Sama kupovina ne bi vam trebala predstavljati veće probleme, jer su optičke jedinice u svakoj prodavnici za računare i u skoro svim većim prodavnicama.

Koliko košta ugrađivanje optičke jedinice?

Cene te usluge razlikuju se među različitim servisima, a možemo slobodno reći da je postupak ugradnje jako jednostavan i da bi cena usluge trebala bi biti priuštiva. Ako vam na servisu za računare za tu uslugu žele naplatiti više nego što ste platili optičku jedinicu, preporučujemo vam da se obratite nekom drugom servisu. Često vam servisi i ne naplate uslugu ugrađivanja, ako ste kupili optičku jedinicu kod njih. Tu vam može pomoći prijatelj koji ima iskustva na tome području ili neko ko će vam to uraditi besplatno.

Ako još nemate optičku jedinicu i lišeni ste za neku od spomenutih prednosti, onda je krajnje vreme da ažurirate računar i počnete uživati u svima prednostima koje vam nudi moderna tehnologija.

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2023 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka