Kupovina nameštaja za baštu

22.12.2014. 11.23.00

Nameštaj za baštu obogaćuje svaki baštu i ne služi samo za ulepšavanje okoline kuće odnosno vaše bašte već je i odlična prilika za druženje i zabavu s prijateljima i rođacima. Kvalitetan i udoban namještaj može učiniti da bilo koji piknik ili dječji rođendan bude još lepši.

Koji je osnovni nameštaj koji vam je potreban da bi dobro uredili baštu i organizovali piknik?

Među najosnovniji nameštaj za baštu može se ubrojiti klupa. Klupa ili stolice I su potrebni kao I roštilj jer će, ukoliko ih nemate ili su nekvalitetni, piknik biti puno kraći. Gosti naravno u tom slučaju puno stoje pa se ujedno teže i opuštaju. Klupa treba biti posebno udobna i treba biti dovoljno velika da svi pozvani gosti sede, tako da ne smetate susedima i neprestano pozajmljujući dodatnu stolicu . Ako ste pozvali više ljudi, izračunajte tačno koliko vam treba mesta.

Na šta treba obratiti pažnju kod kupovine nameštaja?

Osim udobnog smeštaja , ukusno i dobro pripremljene hrane dobro je imati i nekakvu zaštitu od lošeg vremena. I sami znate koliko je neprijatno pokisnuti i kako je teško zaštititi sve u slučaju naglog letnjeg pljuska. Vreme može biti vaš najgori neprijatelj zato se dobro osigurajte sa tendom, paviljonom ili šatorom.

Za piknik atmosferu isto tako opasno je i prevruće vreme pa vas tenda ili šator mogu dobro zaštiti od sunčevog zračenja. Šator mora biti dovoljno velik da štiti od sunca većinu gostiju jer ćete u suprotnom slučaju imati mnoštvo nezadovoljnih ljudi i prevremeni kraj zabave .

Paviljon je još jedna vrsta zaštite od sunca i kiše. Nagle promene vremena su često prisutne tokom letnjih meseci tako da je paviljon praktički neophodan. Osim što štiti goste štitiće i vaš nameštaj. Paviljon ne mora biti toliko veliki da zaštiti sve goste, ali je dobar u slučaju da nešto morate brzo skloniti pa može služiti i za zaštitu hrane od sunčevog svetla, održavanju vaših pića hladnim ili kao zaštita za vaš sto za stoni tenis.

Nameštaj može biti drveni i plastični. Za sve one koji vole prirodne materijale drvo će biti bolji izbor. Pri kupovini drvenog nameštaja obratite pažnju na vrstu drveta i odgovarajuću zaštitu jer je drvo teže održavati od plastičnog namještaja. Drveni nameštaj tako treba lakirati jednom godišnje kako bi ga zaštitili od vremenskih neprilika I kako bi isti trajao onoliko koliko ste zamislili pri kupovini.

Za dodatnu raznolikost bašte možete razmisliti o kupovini ljuljačke (pogotovo ako imate decu), suncobrana, ležaljke ili malog bazena. Naravno ne treba preterivati sa punjenjem vrta, pogotovo ako kvadratura nije odgovarajuća, ali ako imate prostora dobra je i jedna montažna kućica gde možete držati bicikl, alat, i raznu drugu opremu za baštu.

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2021 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka