Supermarket

Kupovina kućišta za računar

22.12.2014. 21.17.00

Postoje različita kućišta, ali svrha svakog kućišta je skladištenje ili zaštita onoga što se u kućištu nalazi. Ista je stvar sa kućištem za računar, u kom se nalaze ključne komponente računara, potrebne za normalan rad svakog računara i koje kućište štiti od raznih mehaničkih oštećenja kao što su ogrebotine, prašina ...

image

Kućište delimično sprečava ulazak prašine do mesta gdje se nalaze ključne komponente jer će nešto prašine ipak ući unutar samog kućišta i skupljati se sve dok ne otvorite kućište i očistite prašinu. Zbog toga se preporučuje da to radite što češće, a u slučaju da ne nemate dovoljno znanja i veštine, najbolje je da taj zadatak prepustite nekome ko ima.

Kada kupujete kućište, obratite pažnju na to da uzmete ono kućište u koje se lako instaliraju komponente i koje se lako otvara, jer ćete na taj način biti pošteđeni od nepotrebnih troškova i problema. Čak i onda kada kupujete već gotov računar, zato da bi ga posle mogli sami što jednostavnije otvoriti i zatvoriti.

Kućište može biti od različitih proizvođača i različitog materijala. Ako tražite kućište koje je jeftinije, ali i dalje dosta kvalitetno, HEDY kućište bi moglo biti dobar izbor za vas. HEDY kućište će vas koštati samo 1000-2000 dinara, a za izbor imate različite modele. Cene variraju od modela do modela, a one najjeftinije možete naći izuzetno povoljno.

Ponekad korišćenje računala može biti prilično frustrirajuće ako imate USB port ili port za mikrofon i slušalice na zadnjoj strani vašeg kućišta. Ako uz to, vaš računar još i stoji ispod stola, pa ga morate okretati i vaditi, barem jedan USB port na prednjoj strani kućišta je neophodan. U suprotnome, samo ćete se dodatno mučiti ako budete htjeli koristiti USB memoriju ili neki drugi uređaj koji se spaja preko USB porta.

Pre kupovine kućišta, proverite da li ono ima takvu mogućnost. Iako HEDY kućišta spadaju među jeftinija kućišta na tržištu, većina ih ima USB port i port za slušalice i mikrofon na prednjoj strani.

Zato i prilikom kupnje novog računara, obratite pažnju na takve detalje na vašem kućištu, jer će vam to u budućnosti olakšati korišćenje računara i poštedeti vas nepotrebnog živciranja.

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2022 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka