Kupovina i sigurnost D-SLR fotoaparata

22.12.2014. 12.57.00

D-SLR fotoaparati su se u posednje vreme pojavili i na našem tržištu, a kao bilo koji drugi izum i D-SLR fotoaparati su u početku imali neke poteškoće i prepreke. Na internetu možete naići na puno netačnih informacija kako su D-SLR fotoaparati loši, imaju manju oštrinu od uobičajnih digitalnih fotoaparata, na objektivu se skuplja prašina koja se ne može očistiti, itd...

Većina problema koje imaju D-SLR fotoaparati se pojavljuju usled nepravilnog korišćenja ili loših podešavanja koje su korisnici podešeni. Poput drugih digitalnih fotoaparata jako je važno da su D-SLR fotoaparati pravilno podešeni.

Nikon je verovatno najprepoznatljivije ime kod fotoaparata, ali ovaj brand se hvali i digitalnim fotoaparatima. Nikon D-SLR fotoaparat je dostupan na policama domaćih radnji, a i na tom polju je Nikon D-SLR preuzeo jednu od vodećih uloga. Naravno, postoje i druge marke i proizvođači koji nude isti kvalitet ili još bolje modele po često i nižim cenama, ali ako se odlučite za Nikon D-SLR nećete zažaliti.

Kod Nikon D-SLR, kao i kod svih drugih D-SLR fotoaparata obratite pažnju na tehničke karakteristike i razlike među njima, budući da su to svojstva koja će učiniti vaš posao lakšim i poboljšati sliku.

Za dobar pregled slike kod svih fotoaparata je važno da imaju ekran za pregledanje slika. Ekrani dolaze u različitim veličinama pa probajte da izabrete fotoaparat koji ima veći ekran jer ćete tako moći brzo prepoznati je li slika dobra ili nije pa nećete imati ni potrebu svaku sliku prebaciti na računar i tek onda odlučiti da li ćete je zadržati ili obrisati, nego ćete odmah napraviti selekciju na fotoaparatu. To će vam uštedeti i prostor na memorijskoj kartici i kapacitet baterije, jer će vaš fotoaparat biti manje upaljen zbog bržeg prijenosa slika na računar, a tako ćete i vi izgubiti manje vremena na fotografisanje.

Bez obzira na vrstu fotoaparata, kada ga kupite, obratite posebno pažnju na sigurnost njegove upotrebe. Nemojte aparat ostavljati na mestima koja su lako dostupna lopovima, ubrzo će se dogoditi da vaša kamera završi u pogrešnim rukama ili na nekom internet sajtu, a zarada od prodaje neće doći u vaš džep.

Najveća pretnja od krađe kamere je na plaži, kada ostavimo kameru na vidljivom mestu, a mi odemo u more i ne pratimo što se događa na plaži. Lopovi brzo iskoriste takvu nepažnju, a zahvaljujući visokoj potražnji i relativno visokoj ceni digitalni fotoaparati su im još zanimljiviji.

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2021 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka