Supermarket

Kupovina hokejaške opreme

22.12.2014. 18.33.00

Fudbal i košarka su među najpopularnijim sportovima kod mladih. Takvu popularnost, izuzev što su najeksponiraniji sportovi, možemo naći u tome što za njihovo igranje ne treba puno opreme. Za amatersko igranje je dovoljna lopta i obruč ili gol.

image

Uz sve veću popularnost klizaljki i hokej postaje uzbudljiv i popularan sport među mladima. Hokej predstavlja nešto drugo, nešto što je opasno i prilikom igranja telo ispušta puno adrenalina. Može se igrati i bez klizaljki, takav hokej nazivamo hokej na travi.

Palica za hokej je gotovo jedini komad opreme koji je neophodan za svakog ko želi igrati hokej. Ona je uslov za one koji se profesionalno žele baviti tim sportom, ali tu su još kacige, štitovi...

Kako vam cela oprema ne bi stajala negde u ćošku kada je kupite jer nemate sa kim da igrate, prvo se raspitajte kod prijatelja i poznanika, i oformite ekipu.

Čega biste sve trebali biti svesni pre kupovine opreme za hokej?

Naravno, to zavisi od toga šta sve od opreme kupujete. Hokejaška palica mora biti prave veličine, tako da je lako nosimo i s njom udaramo. Preteška palica će izazvati mnogo problema prilikom igranja, teže ćete se kretati i upravljati. Ako je palica premala, možete očekivati bol u donjem dijelu leđa, jer ćete se više saginjati prilikom pucanja.

Takođe je važno da palica bude što lakša, tako da nemate dodatni teret. Takođe, takve palice su vrlo skupe, tako da birajte onu koja će odgovarati vašem znanju igranja, i želji za profesionalno bavljenje tim sportom.

Kaciga u amaterskom sportu neće biti potrebna, međutim može biti način da se dodatno zaštitite, i smanjite rizik od povreda. Kaciga vam doslovno može sačuvati glavu, jer je profesionalan hokej vrlo agresivan sport, I povrede su česte.

Ne propusti

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2022 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka