Supermarket

Kupovina CF memorijske kartice

22.12.2014. 04.41.00

Za skladištenje podataka koristimo razne medije, a za koju god vrstu se odlučili u obzir treba uzeti količinu podataka koje planirate sačuvati. Iako su vam na raspolaganju različiti mediji, najpopularnije su compact flash ( CF) memorijske kartice. Baš kao i svaka druga memorijska kartica i compact flash kartica je karakterizovana tehničkim specifikacijama koje, pored cene, uzimamo u obzir prilikom kupovine.

image

Kada kupujete memorijske kartice poput CF kartice, važno je da znate nekoliko osnovnih karakteristika i termina vezanih za takvu vrstu medija, sve kako biste mogli doneti konačnu odluku o kupovini. Kada govorimo o svojstvima CF memorijskih kartica mislimo uglavnom na karakteristike koje određuju veličinu memorije, brzinu zapisivanja i čitanja podataka i garancije vezane uz pojedini model kartice.

Memorijska kartica CF ima, kao i svaki drugi medij, svoju propisanu veličinu odnosno ograničen broj podataka koju na nju možete pohraniti. To je ujedno i najvažnija karakteristika koja, između ostalog, određuje i cenu pojedine kartice. Osim veličine, na konačnu cenu će uticati i prepoznatljivost proizvođača, za poznate brendove ćete morati da izdvojite i koji dinar više.

Svaka memorijska kartica ima i određenu brzinu zapisivanja i čitanja podataka. Ta je karakteristika posebno važna kod svakodnevnog skladištenja velikog broja podataka – primer, ako ste profesionalni fotograf koji svakodnevno mora da dostavi veliki broj snimljenih fotografija, želećete karticu sa većom brzinom zapisivanja koja će vam doneti veću uštedu vremena.

Što se tiče garantnog roka, oni su uglavnom prilično visoki za takvu vrstu opreme kao što su CF memorijske kartice. Radi se obično o godinama, ponekad celoj deceniji garancije kod određenih proizvođača i modela kartica. Pripazite i na to prilikom kupovine pa izaberite karticu sa zadovoljavajućom garancijom.

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2022 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka