Supermarket

Kupovina boja i lakova za drvo

22.12.2014. 18.49.00

Kažu da će boja i lakovi prostor učiniti lepšim, ali to je istina samo ako se dobro oboji prostor. Kvalitetne boje i lakovi mogu prostor učiniti toplim i prostranim, a pogrešan izbor boja može to sve uništiti.

image

Na tržištu postoji mnogo boja i lakova, a svrha im je različita, zavisno od površina koji odlučite bojiti. Jupol boje su dizajnirane za bojenje zidova, postoje fasadne boje, lakovi za drvo, koji su obično transparentni, a glavna svrha im je zaštita drveta od vremenskih i drugih negativnih uticaja.

Boje i lakovi dolaze u različitim nijansama, ali to može biti veliki problem ako želimo završiti nedovršen posao, ali ako nemamo boju koju smo koristili u zalihama, teško da ćemo naći istu nijansu. Mnogo više problema ćete imati ako boju mešate sami, nego kad je kupujete u prodavnici boja, već izmešanu.

Jupol boja je zapravo bela boja, te je možete mešati sa ostalim bojama kako bi dobili određenu boju. Jupol boja se koristi za male i velike površine ili kad želite da obojite samo manji deo zaprljanog zida.

Fasadna boja je teža za korišćenje, pa to obično prepuštamo profesionalcima. Ako se ipak odlučite da sav taj posao sami odradite, savetujemo vam da se raspitate šta i kako raditi kod stručnjaka. Treba napomenuti da fasadne boje kad se osuše dosta promene nijansu.

Lak za drvo ste verovatno već koristili, pogotovo ako imate drvene proizvode ( klupe, ograde) koji se nalaze na otvorenom. Taj nameštaj se boji bar dva puta. Da se drveni nameštaj ne bi raspadao ili propadao, najbolje ga je zaštititi lakom na bazi ulja.

Koju boju laka izdabrati zavisi od vašeg ukusa. Lak ne mora biti samo u boji drveta, već se možete poigrati sa nijansama zelene ili crvene, ali to naravno zavisi od vašeg ukusa.

Ne propusti

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2022 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka