Kupite opremu za skijanje i skijaško trčanje

22.12.2014. 00.45.00

Skijaško trčanje je idealna vrsta rekreacije, jer razgibavamo skoro sve mišiće i tako činimo dobro za svoje zdravlje. Ovaj oblik rekreacije zahteva puno kondicije. Skijaško trčanje zahteva drugačije skije od onih za normalno skijanje, jer normalne skije ne dopuštaju normalan rad.

Skijaško trčanje obuhvata i drugu opremu, a ne samo skije. Trebaće vam takođe topla odeća koja će vas zaštititi od hladnoće, ali ne sme biti predebela jer će vam nakon nekog vremena, nakon što se zagrejete, postati vruće. Takođe vam trebaju i štapovi, koje čete držati u rukama, I na njih se oslanjati. Zavisno od vaše kondicije, možete hodati brže ili sporije, i uvek možete usporiti ako osetite da vam je naporno.

Kada sve to znate skije su jako važan deo opreme, pa je bitno znati karakteristike da bi znali da izabrete one prave za vas.

Obratite pažnju na dužinu skija, koja mora odgovarati vašoj visini, takođe je bitna i dužina štapova, koji vam moraju omogućavati da radite što prirodnije pokrete rukama. Takođe, površina cipela je takođe važna, ne smiju biti preuske, ali moraju biti čvrste, jer ako vas nažuljaju, skijanje neće biti udobno. Ako ste početnik, bolje odaberite tvrđe skije, one koje imaju manju fleksibilnost.

Za pravilno skijanje opremu treba redovno održavati, podmazivati skije. Postoje različite masti za skijanje, a razlikuju se po vrsti snega, i spoljnoj temperaturi.

Servis skijaške opreme treba uraditi bar jednom godišnje, što će produžiti vek trajanja vaše opreme, a i samo skijanje će biti bolje.

Slične kategorije

Pre kupovine želiš da vidiš više korisnih informacija?

FAQ (Česta pitanja i odgovori)

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude?
Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2020 Ceneje d.o.o.