Supermarket

Karakteristike aparata za pečenje hleba

22.12.2014. 08.39.00

Mučne pripreme testa za hleb ili picu sada su nepotrebne, jer se posao može lako obaviti upotrebom raznih uređaja. Pekači hleba su pogodni za pripremu kako testa za hleb, tako i testa za pice, jer u tom slučaju testo samo pripremimo ali ne pečemo.

image

Možemo reći da je pekač odlična stvar za ljude koji sami svakodnevno prave svoj hleb ili ga bar povremeno pripremaju. Pekači za hleb nisu komplikovani i ne treba biti obučen za rad na njima, jedino je važno znati sve sastojke i njihove količine koje treba dozirati pre pečenja testa u pekaču.

Kada se jednom naviknete na pekač kao na mikrotalasnu pećnicu ili neki drugi aparat za pomoć pri kuvanju, on postaje neizostavan deo vaše kuhinje.

Postoje razne marke pekača za hleb, a među najprodavanijima su oni marke Moulinex i Caltronic.

Moulinex i Caltronic pekači hleba su stranog proizvođača koji svoje aparate prodaju u našoj zemlji, a nude odgovarajuću uslugu i besplatan servis za uređaje koji su pod garancijom. Ako ste pristalice domaćih proizvođača, možete se odlučiti za neke od domaćih marki kao što je Colossus.

Dakle, odlučili se vi za Moulinex, Caltronic ili neki drugi pekač hleba, treba da obratite pažnju na nekoliko ključnih stvari: vreme programiranja, ukupnu masu za pripremu hleba i samu moć aparata.

Vreme programiranja omogućava nam da pečenje postavimo unapred bez potrebe za daljim konfiguracijama i manipulacijama. Pečenje će započeti u odabranom trenutku i tako ćemo dobiti topao hleb onda kad nam je to potrebno.

Ukupna masa je maksimalna težina koju će aparat prihvatiti, tj. količina testa koja se može pripremiti odjednom. Ako imate višečlanu porodicu, a svaki dan jedete puno hleba, onda ukupna masa treba biti što veća kako biste mogli da ispečete dovoljno hleba za dan ili dva.

Snaga uređaja pokazuje potrošnju električne energije, tako da je poželjno da pekač ima poseban prozor na kojem možemo pratiti pečenje kako bismo sprečili eventualne nezgode.

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2023 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka