Kakvi novčanici su odgovarajući u današnje vreme?

22.12.2014. 07.14.00

I sami imate nepreglednu zbirku različitih kartica? Uz ličnu i jednu ili više kreditnih kartica imate i kartice za različite prodavnice? Nemate dovoljno mesta u novčaniku i te kartice čuvate kod kuće? Da li vam zato uvek nedostaje upravo ona kartica koja vam je potrebna?

Posljednjih godina sve više prodavnica, čak i one manje, nudi kartice sa popustima i tako gotovo svatko od nas ima celu zbirku različitih kartica koje su nam potrebne u različitim prodavnicama. Iz tog razloga menjaju se i novčanici, tj. novčanici koje smo koristili prije nekoliko godina, dans su beskorisni.

Danas je sve manje gotovinskih transakcija, jer se većina ljudi oslanja na kartično poslovanje i plaćanja, jer je jednostavnije i prilikom kupovine nismo ograničeni količinom novaca koju imamo u novčaniku. Čak i u slučaju krađe ili gubitka novčanice šteta će biti manja ako nemamo u novčaniku velike količine novca.

Novčanici tako postaju usmereni na veći broj kartica koje su postale važnije od gotovine. Prilikom kupovine novčanika moramo imati na umu da, iako danas nemamo još toliko različitih kartica, izaberemo novčanik koji će nam omogućiti skladištenje što većeg broja kartica jer se nikada ne zna kada ćete trebati neku klupsku karticu za ostvarivanje popusta i nižih cena u prodavnici.

Kožni novčanici su u modi i kod muškaraca i žena. Kožni novčanici kvalitetniji su od ostalih, tako da uvek birate kožne novčanike ukoliko ih kupujete kao poklon. Muški novčanici su uglavnom izrađeni od kože, kao i ženski novčanici, tako da prilikom kupovine nećete imati većih problema.

Ukoliko kupujete muški novčanik, neka bude manji jer muškarci uglavnom novčanike nose u džepovima pa veći novčanici mogu biti vrlo neudobni. Ženski novčanici mogu biti veći jer ih nose u torbama, tako da veličina nije važna. Budući da su žene veći potrošači od muškaraca , imaju veću količinu različitih kartica. To je takođe razlog da za žene odaberete veći novčanik koji će imati odgovarajući broj odjeljaka za čuvanje različitih kartica.

U poslednje vreme, uvođenjem eura, popularni su čak i oni novčanici prvenstveno namenjeni za skladištenje kovanica. Takve novčanike ne voli svako, ali ako ga kupujete za nekoga ko često posluje gotovinom, tada i takav novčanik može biti odličan poklon.

Slične kategorije

Pre kupovine želiš da vidiš više korisnih informacija?

FAQ (Česta pitanja i odgovori)

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude?
Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2020 Ceneje d.o.o.