Supermarket

Kako urediti dnevnu sobu?

22.12.2014. 15.27.00

Prostor gde provedemo veliki deo svog vremena je dnevna soba. Ako upoređujemo dnevne sobe po važnosti, možemo ih postaviti na prvo mesto, jer u njima provedemo znatno više vremena nego u drugim prostorijama u kući ili stanu. Više vremena provedemo samo u spavaćoj sobi, no tamo većinu vremena spavamo, pa možemo reći, da je važnije osećati se dobro u kvalitetnom rasporedu dnevne sobe.

image

Najčešće se dnevne sobe uređuju tako, da osim televizora, dodaje se ormar, stolice i sledeće garniture. Nekad je ormar toliko veliki, da možete u njega spakovati sve one stvari, koje će vam trebati prilikom gledanja televizije. Ako je ormar premali i televizor preveliki, naići ćete na problem, gde ćete morati na kraju televizor morati da stavite na pod. Televizor, koji se nalazi na podu je prenisko postavljen, dok su garnitura i stolica obično viši pa vam to otežava gledanje televizije.

U tom slučaju je optimalno rešenje, da televizor postavite na stolicu ili postavite u dnevnu sobu nastavke, koji će držati televizor na željenoj visini. Za što lakše i što udobnije gledanje televizijskog programa, važno je da postavite televizor na odgovarajuću visinu tako da je dovoljno udaljen od gledaoca. Dakle, za veći televizor udaljenost između gledaoca i televizora treba biti veća, nego za manji televizor, jer zbog prevelike udaljenosti umarate vaše oči.

Da bi se osećali dobro u dnevnoj sobi, važne su još dve stvari. Udobna sedeća garnitura i pravilan izbor boja su ključni faktori, da bi se osećali dobro i ugodno u vašoj dnevnoj sobi. Ako su za spavaću sobu odgovarajuće toplije boje, kao zelena i slične, za dnevno sobu su prihvatljivije žive boje, jer dnevna soba nije prostor, gde želite da spavate. Uprkos tome, možete se opustiti i u dnevnoj sobi, što je i njena glavna namena, sa izborom toplijih boja.

Želja svakoga, ko uređuje dnevno sobu je kvalitetna i udobna sedeća garnitura. Prilikom kupovine provjerite, da se na njoj uistinu dobro sedi i leži. Materijal je od velike važnosti, za sve one, koji imate malu decu, ili ih nameravate imati u bližoj budućnosti. Neka je materijal takav, da se može lagano očistiti, te sa takovim bojama, da ne vidi baš svaka mrlja ili da ju je nemoguće ukloniti. Kožna sedeća garnitura je loš izbor, za sve one, koji su osetljivi na hladnoću, jer su obično hladnije od drugih materijala.

Ako vam treba dodatni ležaj, kojeg želite povremeno koristiti, kada vam dođu u posetu prijatelji ili rođaci, koji će prespavati kod vas, imajte na umu, da se može vaša sedeća garnitura rastaviti i sastaviti na što jednostavniji način.

Ne propusti

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2023 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka