Izbor zvučne kartice je vrlo raznovrstan

22.12.2014. 02.09.00

Ako želite svoj računar da opremite sa boljim zvukom, onda su zvučne kartice jednostavno rešenje. Zvučna kartica omogućuje vašem računaru reprodukciju zvuka te je prilikom kupovine, već ugrađena u vaš računaro. Ako želite da poboljšate vaš zvuk, onda možete da kupite bolju zvučnu karticu te jednostavno da je ugradite u računar.

Postoje tri glavne vrste zvučnih kartica, ona može već biti ugrađena u matičnu ploču računara, može biti spoljašnja ili unutrašnja. Zvučna kartica je možda najjednostavnija za ugradnju, samo je priključite na USB priključak.

Odabir zvučnih kartica danas je vrlo raznovrstan i možete da birate među zvučnim karticama različitih proizvođača, cenovnog razreda i karakteristika. Međusobno se razlikuju po kvalitetu zvuka, koji možete doseći sa zvučnom karticom. Zato pre kupovine dobro proverite specifičnosti zvučne kartice.

Da li mislite da koristite zvučnu karticu za reprodukciju muzike, koju i sami stvarate, ili će biti namenjena prvenstveno gledanju filmova i igranju računarskih igara?Naime, zvučna kartica može da podržava i univerzalne 3D zvučne efekte, zahvaljujući njima gledanje DVD filmova pružiće vam još veći užitak.

Za računarske igre, izvrstan izbor je zvučna kartica, koja ima ugrađenu podršku za EAX efekte, koji nude vrhunski zvuk. Spoljašnja zvučna kartica ima tu prednost, da je mala i kompaktna te je tako jednostavna za prenos.

Zvučne kartice imaju različite zahteve sistema te se mogu priključiti na razne zvučnike, zato odaberite onu, koja će najviše odgovarati vašoj računarskoj opremi. USB zvučna kartica je vrlo praktična, jer izgleda kao USB memorija za memorisanje podataka, koju možete jednostavno priključiti na Lični ili prenosni računar, i možete je poneti sa sobom, gde god idete.

USB zvučna kartica može pružiti mogućnost priključenja sa slušalicama i mikrofonom, dok je njena cena uslovljena kvalitetom zvuka, koju USB zvučna kartica nudi. Kao kod većine računarske opreme, prilikom kupovine zvučne kartice morate zasnivati vaš izbor na kompleksnosti korisnika te svrhe korišćenja zvučne kartice. Razmislite koliko kvalitetan zvuk očekujete od vaše zvučne kartice te koliko ste spremni da za nju platite jer je cenovni razred podosta širok.

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude?
Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2020 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka