Izbor web kamere

22.12.2014. 12.17.00

Web kamera je jednostavna video kamera koja prenosi sliku na web. Web kamere se često koriste u video intervjuima, pristupačne su i jednostavne za korišćenje. Ako želite da razgovarate s nekim a da se vidite, web kamera je svakako pravi izbor. S njom lako održavate kontakte s prijateljima iz inostranstva.

image

Web kamere su dale novu dimenziju razgovorima koji se odvijaju online, i dovele ih na novi nivo. Postoji nekoliko modela web kamera od raznih proizvođača, koji se međusobno razlikuju po karakteristikama i ceni. Računarska kamera može da ima dodatno otkrivanje pokreta, a za to vam je potreban poseban računarski program. Dizajnirane su za postavljanje na prenosne računare i ekran stonih računara. Računarski mikrofon prenosi zvuk, a da ne bi imali šumove, pokušajte da umirite sve zvukove u svojoj okolini ili ih bar svedite na minimum. Najbolje mesto za postavljanje web kamere je na monitoru, i ona tada treba da bude postavljena u nivou očiju ili malo više.

Popularni brand Logitech web kamera je stilski dizajniran, ali je takođe i visokog kvaliteta, kao i povoljne cene. Logitech web kamera nalazi se pod nazivom QuickCam. Najveća potražnja je za modelima QuickCam Messenger i Fusion. Koju god web kameru izaberete, neka to bude prema vašim zahtevima i potrebama, kao i po kvalitetu slike koju očekujete. Logitech web kamera ima rezoluciju od 1280x720 piksela. Pre kupovine web kamere pobrinite se da snima kvalitetnu i svetlu sliku iako je u prostoriji slabo osvetljenje. Jeftinije kamere nemaju tu mogućnost, pa je slika mutnija i može da se dogoditi da prekida. Web kamera takođe omogućava slikanje.

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2022 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka