Izbor skijaške odeće

22.12.2014. 19.27.00

Počinje špica sezone zimskih sportova, od kojih je najpopularnije skijanje, gde nije potrebno samo dobro zdravlje i prehrana, već i prikladna skijaška oprema koja mora biti napravljena od vodootpornih materijala koji se brzo suše.

Skijaška odeća je bitan deo opreme jer skijanje nije moguće bez nje. Danas je skijaška odeća dizajnirana u skladu s najnovijim trendovima, u mnogim kombinacijama, a izrađena je od kvalitetnih materijala. Važno je da se osećate udobno i da možete slobodno da se krećete. Glavna svrha skijaške odeće je da vas zaštiti od hladnoće i vlage u vazduhu, ali inače treba slediti pravilo troslojnog oblačenja. Prvo topao veš, pa sloj odeće koji možete priključiti na jaknu i poslednji sloj koji se sastoji od skijaške jakne, pantalona i rukavica. Poslednji sloj je dizajniran da zadrži vodu i vazduh, i tako obučeni možete da se nosite sa svim vremenskim uslovima.

Skijaška odeća može biti vrlo skupa, ali pri kupovini ne treba gledati samo na cenu, već treba uzeti u obzir i kvalitet. Tu je najvažnija nepropusnost materijala i način na koji reguliše telesnu toplotu. Skijaške pantalone pre kupovine obavezno isprobajte jer vam moraju savršeno odgovarati, da biste mogli da izvedete sve pokrete u njima, ne smeju da vas sputavaju. To važi i za skijašku jaknu, koja mora da ima spoljne i unutrašnje džepove, gde ćete moći da spakujete vaše predmete na suvo mesto. Važno je da jakna ima kapuljaču jer će vas ona štititi od mećave, a skijaške rukavice će vam štititi ruke od hladnoće. Vrhunske skijaške rukavice izrađene su od kože i dodatnog materijala koji će vas zaštititi prilikom pada i neće se oštetiti. Skijašku odeću možete kupovati deo po deo ili odmah kao trodelni komplet.

Ponuda skijaške odeće je danas vrlo raznolika i prati modne trendove. Skijaške pantalone i jakne se mogu kombinovati u raznim bojama, uzorcima, a neke čak imaju razne dodatke izrađene od krzna.

Slične kategorije

Pre kupovine želiš da vidiš više korisnih informacija?

FAQ (Česta pitanja i odgovori)

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude?
Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2020 Ceneje d.o.o.