Izbor ranca za dete, školarca ili planinara

22.12.2014. 20.10.00

Ranci su obavezni deo opreme svakog školarca, putnika, planinara...Ranac mora biti izdržljiv i čvrst, obično ih nosimo dugo i u trenucima priličnog napora pa izaberite ranac koji će moći da izdrži upotrebu pod opterećenjem i koji će ipak potrajati neko duže vreme.

Ranci se upotrebljavaju za različite namene. Ranac za nošenje deteta najviše pomaže mamama i tatama oko nošenja. Zamišljeni su tako da je težina deteta ravnomerno raspoređena na vašim leđima pa je nošenje lakše i udobnije. Izuzetno su kvalitetni, sigurni za dete i mogu da podnesu težinu do 20kg. Kod kupovine razmislite u kojim ćete sve prilikama imati potrebu za rancem za nošenje deteta pa se po tome vodite kod izbora. Ako se radi o kratkim gradskim šetnjama ne morate da izdvojite novac za najbolji model, biće dovoljan neki jednostavniji ranac koji možete da kupite u prosečnoj prodavnici dečije opreme. Ali ako dete planirate da nosite na planinarenje i duge šetnje, modele potražite u prodavnicama planinarske opreme i kupite ranac koji će biti najudobniji i vama i vašem detetu.

Kada deca malo odrastu treba im i ranac za vrtić i školu. Ranci za vrtić su obično mali i lagani sa slikom omiljenog lika iz crtaća. Ne treba posebno komplikovati kod izbora, uzmite onaj koji se sviđa vašem detetu. Malo konkretnije, ipak, birajte rance za školu i školske torbe. Knjige i ostali školski pribor mogu biti jako teški pa pazite da izabrerete anatomski ranac koji neće da naškodi držanju i formi kičme i leđa. Nekima od vas će možda biti praktičnji školski ranci na točkiće.

Ako volite da planinarite i boravite u prirodi trebaće vam i kvalitetan ranac. U njemu ćete moći da ponesete svu opremu, a u izboru stvarno imate raznih proizvođača, modela, veličina i boja planinarskih ranaca. Ako vam je potreban veliki ranac, pazite da ima sve mogućnosti prilagođavanja da biste lakše podneli nošenje velikog tereta, da je vodootporan i da ima dovoljno pregrada i mesta za sve stvari koje su vam potrebne na planinarenju.

Na tržištu ćete pronaći i bezbroj sportskih ranaca koje praktično svakodnevno svi mi koristimo. Na Ceneje.rs imamo rance u više kategorija u zavisnosti od njihove nameni – za prenosne računare, foto opremu, u sportskoj opremi, kao modni dodatak ili školski ranac – sigurni smo da ćete pronaći i neki za sebe.

Slične kategorije

Pre kupovine želiš da vidiš više korisnih informacija?

FAQ (Česta pitanja i odgovori)

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude?
Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2020 Ceneje d.o.o.