Izbor opreme za aerobik i gimnastiku

22.12.2014. 19.25.00

Kretanje i gimnastiku su ključ zdravog života. Aerobik i gimnastika u zatvorenim prostorima su jedni od najpopularnijih načina vežbanja, za ljude koji se nakon napornog dana žele razgibati i rastegnuti mišiće. To je vrsta rekreacije koja ne zahteva posebnu opremu, preporučena je sportska odeća i primerena obuća.

image

Podloga za aerobik je prostirka koju stavljate na pod i ona vam pomaže da vam bude ugodnije dok izvodite vežbe dok sedite ili ležite. To je odličan deo opreme koju možete koristiti kod kuće ili u teretani i koja će vam omogućiti da više uživate u aerobiku i gimnastici. Prostirka za aerobik treba da bude izrađena od materijala koji se može očistiti i koji se neće cepati. Najbolje su one koje su savitljive i mogu se lako spakovati kada vam više nisu potrebne. Prostirke su vrlo povoljne cene, samo budite oprezni da vam ne bude klizava, da ne upija znoj i da je mekana. Takođe možete birati između različitih veličina i boja.

Aerobik je skup klasičnih vežba, a tu je i step-aerobik, koji se razlikuje od klasičnog u činjenici da se vežbe izvode na posebnom postolju na koji se penjete i spuštate uz ritam i vođstvo instruktora. Step-aerobik, budući da je intenzivan, sagoreva 30 posto više kalorija od tradicionalnog aerobika i gimnastike. Ne uključuje samo vežbe za noge već može uključivati i koreografirane pokrete ruku. Kako biste povećali intenzitet vežbe, postolje ima tri podesive visine. Što je visina veća, veći je intenzitet vežbanja. Step-aerobik vam pomaže da se lakše uključite u borilačke veštine i ples.

Osim aerobika, preskakanje užeta je vrlo popularno. U praksi se koristi uže koje nazivamo uže za preskakanje. Uže za preskakanje je vrlo lagano, a može se kupiti u različitim dužinama. S njim možete lagano kontrolisati brzinu preskakanja i intenzitet vežbe. Uže za preskakanje je vrlo jeftino, a dobro je pomagalo u izvođenju vežbi koje nisu teške da se savladaju. Najvažnije je da je uže za preskakanje prave dužine, što možete proveriti tako što stanete na uže i proverite da li vam ručke sežu do pazuha. Užad može biti napravljena od pletenih konopaca, može biti kožna, modernija imaju i digitalni ekran koji prikazuje trajanje vežbe i broj skokova, takođe mogu biti podesive dužine.

Ne propusti

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2024 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka