Izbor najboljeg bicikla za vas

22.12.2014. 05.04.00

Biciklizam je izvrsna rekreacija, koja se zbiva na raznim terenima. Za one, koji žive u gradu i hteli bi voziti bicikl, važno je, da se pobrinu za sigurnost, da znaju saobraćajne znakove te da ih poštuju. Poštovanje saobraćajnih znakova je važno i van gusto naseljenih područija, jer je to uslov, da ste na biciklu sigurni i ne ugrožavate ostale učesnike u saobraćaju.

Izbor bicikla dosta zavisi od terena, gde se mislite voziti. Odlučite se za onu vrstu bicikla, koja najviše odgovara vašem načinu vožnje. Ako uzmemo u obzir najčešće vrste bicikala, možemo reći, da su kod nas najpopularniji MTB i trekking bicikli. Dok je kod mlađe populacije još uvek najpopularniji BMX bicikl. BMX bicikl vam omogućuje razne akrobacije, skokove, itd. Za sve koji žele odložiti bicikl u prtljažnik automobila, sklopivi bicikl je izvrstan izbor. Sklopivi bicikli su najčešće namenjeni našim najmlađima, jer se može jednostavno sklopiti te tako zauzme manje prostora u prtljažniku vašeg automobila.

Postoji više vrsta bicikala, koji su namenjeni izvođenju akrobacija, te postoji više različitih modela od raznih proizvođača. Tako na primjer, BMX bicikle delimo na one, koji su namenjeni profesionalcima te omogućuju izvođenje atraktivnih akrobacija, i naravno postoje BMX bicikli, koji su namenjeni početnicima. Upravo BMX bicikl za početnike je odličan izbor za mlade, koji se tek počinju baviti ovim sportom. Uz podršku će brzo napredovati, te će uskoro i tražiti BMX bicikl za profesionalce.

Verovatno se i sami premišljate za kupovinu jedne od spomenutih vrsta bicikala. Ako želite da se vozite po šumskim stazama ili po bespućima, onda je MTB bicikl pravi izbor za vas. Ako radije vozite duže deonice te putujete biciklom od grada do grada, onda ćete najverovatnije koristiti asfaltirane puteve. U tom primeru treking bicikl je bicikl za vas, jer vam uže gume i veći točkovi nude bolje priajnjanje za vožnju po asfaltu, uzrokuje manje otpora te posledično omogućuje postizanje većih brzina. Ako želite bicikl da koristite samo za raznorazne akrobacije te vožnju po cross stazama, onda je za vas najprikladniji BMX bicikl ili neki slični model, koji je namenjen prvenstveno akrobacijama.

Možete se i odlučiti za monocikl, sa kojima ćete privući puno pažnje. Za vožnju na monociklu potrebno vam je dosta treninga, no kada savladate vožnju na monociklu, impresioniraćete sve prisutne.

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude?
Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2020 Ceneje d.o.o.