Komentari

Pre 5 godina

DELL LED monitor U2414H

DELL LED monitor U2414H

Jako sam zadovoljan ovim Dell monitorom, ali ništa manje nisam ni očekivao od Dell-a. Slika je odlična, boje živopisne, kontrast izvrstan. Podešavanje postolja po visini i okretanje monitora je odlična stvar. Dizajn mi je ok, iako znam da se nekima ne sviđa dizajn dell monitora.

Pre 5 godina

LG LED monitor E1951S

LG LED monitor E1951S

LG pravi jako dobre monitore koji su kvalitetni a nisu preskupi. Ni ovaj nije izuzetak. Jako dobar kvaltiet slike, dizajn je odličan, cena je jako povoljna. Po meni možda i najbolji monitor od 19".

Izbor monitora

22.12.2014. 03.38.00

Kod kupovine računara pred nedoumicom ste da li da izaberete prenosni, desk ili all-in-one računar. Obično su desk računari mnogo jeftiniji, ali pri kupovini takvog računara morate uzeti u obzir i troškove kupovine ostale opreme koja će vam trebati – miš, tastatura, zvučnici i monitor.

Za očekivati je da ćete većinu ukupnog troška za kupovinu dodatne opreme potrošiti upravo na monitor. Iako su danas monitori cenovno pristupačni, za zaista kvalitetan monitor moraćete da izdvojite i nekoliko stotina evra. LCD ili LED monitori često su dostupni na akcijama raznih prodajnih centara tehničke robe i proizvođača pa se ponekad nađu i po ceni od nekoliko hiljada dinara. Naravno, preporučena cena monitora zavisi prvenstveno od njegove veličine i kvaliteta.

Monitori imaju uglavnom takve tehničke karakteristike uz koje će vam odmah, nakon što ih uporedite i proučite, biti jasno vredi li određeni model tog novca.

I LCD i LED monitori imaju iste specifikacije pa se kod odabira možete voditi karakteristikama poput vremena odziva, rezolucije, dodatnih ulaza ili izlaza. Vreme odziva izražava se u milisekundama (ms) i označava vreme potrebno pikselu da promeni boju. Vreme odziva manje od 6ms uglavnom ne čini nikakvu razliku ljudskom oku pa se kod odabira nemojte voditi isključivo tim podatkom. Radije pripazite na broj konektora, maksimalnu rezoluciju monitora i garanciju.

I kontrast je važna karakteristika, posebno ako monitor planirate da koristite u kombinaciji sa drugim ekranom – onda neka imaju slične ili iste odnose kontrasta. Poželjno bi bilo da izaberete model monitora koji ima USB i HDMI ulaze. Što se tiče garancije, uvek je dobro izabrati monitor koji ima dodatnu garanciju u obliku zero dead pixell garancije – koja će vam omogućiti zamenu monitora na pojavu samo jednog mrtvog piksela.

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude?
Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2020 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka