Supermarket

Izbor i kupovina TV kartica

22.12.2014. 18.57.00

TV kartica, odnosno TV tjuner, vam omogućava da na vaš računar priključite televizijski signal, kako biste mogli preko računara da gledate i snimate TV program. Pre kupovine izaberite između različitih vrsta TV kartica, kako biste bili sigurni da možete da je instalirate na svj računar.

image

Uz pomoć Windows Media Center aplikacije, koji se može naći u vašem Windows operativnom sistemu i kompatibilne TV kartice, možete jednostavno da gledate televiziju na vašem računaru i snimate program za kasnije gledanje.

TV kartice su dostupne kod različitih proizvođača, a neke kartice dolaze i sa daljinskim upravljačem za Windows Media Centar. Sa njim ćete moći da upravljate nekim funkcijama računara, prebacujete programe, čak i snimate emisije. TV kartice su dostupne u dve osnovne verzije; postoje eksterne TV kartice koje uključite u USB ulaz na vašem računaru i interne TV kartice koje su ubodene u matičnu ploču u vašem računaru.

Eksterne kartice se često lakše instalira, ali u odnosu na interne, eksterne kartice troše više snage procesora za obradu, lično tokom snimanja. Računar obično ne uključuje TV karticu, ali uvek možete da je naknadno kupite, samo pripazite da je kompatibilna s vašim računarom.

Možete da ugradite i više od jedne TV kartice, tako da možete da snimate emisiju na jednom kanalu dok gledate drugi. Eksterne kartice imaju video ulaz koji omogućava da na računar prebacite stare VHS kasete ili snimke napravljene s analognim kamerama i onda ih snimite na DVD ili prebacite na hard disk.

Izbor TV kartica je danas raznolik, a većina nudi kvalitetan prijem TV programa. Gigabyte je jedan od najpopularnijih brendova TV kartica danas na tržištu, a pruža izuzetan prijem signala. Gigabyte TV kartice su zgodne za stone i prenosne računare, a instaliraju se spajanjem na USB port. Njihova prednost je u tome što se ne pregrevaju jer imaju ugrađen sistem hlađenja, a uz njih ćete dobiti i daljinski upravljač.

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2023 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka