Supermarket

Izaberite sigurnu i udobnu kacigu za motocikl

22.12.2014. 01.15.00

Postoje različite vrste kaciga koje nas mogu zaštititi od raznih pretnji. Jako su važne kacige za motor, koje su po zakonu obvezne u vožnji motora za vozača i suvozača. Motociklistička kaciga ili moto kaciga se može kupiti po vrlo niskim cenama, ali onda štedimo na vlastitoj sigurnosti. Pošto je kaciga jedan od bitnih delova moto opreme, a štiti vašu glavu, bolje ne štedite na njoj nego kupite što sigurniju i kvalitetniju.

image

Za moto kacige je bitno da su pouzdane i sigurne. Kod svakog pada ili udarca dese se oštećenja na kacigi, koja bitno smanjuju sigurnost kacige, pa se preporučuje da nakon takvih događaja zamenite kacigu.

Možete odabrati različite vrste kaciga. Kacige za motore se dele po vrsti motora. Ako vozite uglavnom drumske motore, onda će vam kaciga za motor biti zatvorenija i čvršća, vozeći chopper možete koristiti otvoreniju kacigu pa čak i one koje izgledaju zastarelo, ali stilski odgovaraju motoru. Kaciga za skuter je svakako jeftinija i manje sigurna nego bilo koja druga kaciga za motor. Postoji i posebna kaciga za motor, motocross kaciga, koja se na prvi pogled sasvim razlikuje od svih drugih kaciga.

Kaciga za skuter ne zahteva poseban trud i može se kupiti u skoro svakoj prodavnici s takvim proizvodima. Ona je takođe obvezna i kazna za prekršaj će biti ista kao da nas je policija uhvatila bez kacige na nekom većem motoru.

Pri kupovini moto kacige morate znati da će verovatno trajati samo nekoliko godina, tako da je potrebno oprezno kupovati. Među motociklistima je vrlo popularno kupovati opremu u susednim zemljama, posebno u Austriji, a budući da je primarna svrha motora putovanje, takva ruta im obično nije veliki problem. Međutim, takav put nije potreban, jer i na domaćem tržištu ima dosta različitih prodavnica koje imaju izbor opreme i cene uporedive s onima u inostranstvu.

Kada kupujete kacigu obratite pažnju i na to da li vam dobro pristaje i da li je prave veličine. Ako putujete sa partnerom, možete razmisliti i o kupovini kaciga koja će omogućiti komunikaciju između vas, ili možete instalirati ovu vrstu komunikacijske opreme kasnije. U slučaju da bi vas to ometalo, jer vam je draži mir dok vozite, pazite da zabunom ne kupite kacige s takvom opremom, jer ćete kasnije zažaliti zbog ovakve odluke.

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2022 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka