Komentari

Pre 3 meseca

SAMSUNG prenosni računar NP305E5Z-S01RS

SAMSUNG prenosni računar NP305E5Z-S01RS

super stvarcica

Pre 10 meseci

ASUS prenosni računar G551JK-CN010D

ASUS prenosni računar G551JK-CN010D

Odlicn lptop gejmere, preporucujem g svim.

Pre 5 godina

TOSHIBA prenosni računar SATELLITE C870-17W

TOSHIBA prenosni računar SATELLITE C870-17W

kupio sam ga za devojku jer je bele boje, prezadovoljna je, a i meni se čini da je dobar. Prednost je što je jeftin, ali zato nema os pa morate sami da ga instalirate. Za tu cenu se definitivno isplati.

Izaberite onaj prenosni računar koji će zadovoljiti vaše potrebe!

22.12.2014. 22.20.00

Da li ste pred kupovinom ili zamenom prenosnog računara? Niste stručnjak na ovom području i ne znate šta morate uzeti u obzir? Čini vam se da su svi prenosni računari isti i ne razumete zašto neki mogu da budu i do nekoliko puta skuplji?

Ako niste stručnjak iz oblasti računara vrlo brzo možete doći u situaciju da postavite sebi bar jedno od gore navedenih pitanja. Moramo da vam kažemo da o ceni prenosnog računara odlučuju neke stvari koje imaju veliki uticaj na svojstva, kao što su brzina otvaranja dokumenata, vreme trajanja garancije, kvalitet ekrana...

Cenu takođe određuje i brend prenosnog računara. HP, Toshiba, Lenovo, Apple i drugi poznatiji brendovi na tržištu će biti dosta skuplji nego neki novi, manje poznati i manje afirmisani brendovi. Takođe postoje razlike između poznatih brendova. Neki su skuplji, drugi jeftiniji, ali gotovo svaki ima prenosne računare u različitim cenovnim kategorijama. Svaka cenovna kategorija je usmerena na određeni tip kupca. Oni koji vole da igraju igrice i koriste računar za zabavu će biti spremni da plate znatno više za prenosni računar od onih koji ga koriste samo za surfovanje i čitanje email-ova.

Za sve ljubitelje filma će biti važan hard disk, odnosno njegova veličina. Zahvaljujući razvoju računara, kao i hard diskova, sada se mogu kupiti vrlo veliki diskovi koji će omogućiti skladištenje stotina različitih filmova. Dakle, za one koji žele da imaju ceo video klub na prenosnom računaru, važnija je veličina diska nego da je brend tipa HP, Toshiba, ili bilo koji drugi afirmisani proizvođač.

Pored osnovnih karakteristika koje svaki prenosnu računar može da ponudi, neki nam nude mnogo više od drugih. Danas je kod većine ugrađena kamera koja omogućava vizualno komuniciranje. Ovo je korisno za sve one koji puno pričaju preko interneta kroz različite programe, a žele i vizualno da komuniciraju s drugima. Zaštita protiv refleksije ili anti-glare može učiniti da prenosni računar bude ugodniji za oči i da olakša rad. Takva zaštita je uvek dobrodošla, a i neophodna pri korišćenju računala više sati dnevno.

Kada kupujete prenosni računar možete da izaberete opciju da dolazi sa unapred instaliranim operativnim sistemom Windows. U tom slučaju cena može da bude mnogo viša, ali onda nemate potrebe za dodatnom kupovinom ovog sistema i kao ni za plaćanjem nekome da vam taj sistem instalira. Ako ne znate nekog informatičara, a ni sami ne znate da instalirate operativni sistem izaberite računar sa instaliranim Windows-om.

Bez obzira na svojstva koja ima neki prenosni računar i bez obzira o tome da li je HP, Toshiba, ili bilo koji drugi, bitno je da se pre kupovine informišete o određenom modelu. Pretragom po internetu možete da otkrijete šta o pojedinom modelu misle drugi korisnici, koji već koriste taj prenosni računar.

Slične kategorije

Pre kupovine želiš da vidiš više korisnih informacija?

FAQ (Česta pitanja i odgovori)

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude?
Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2020 Ceneje d.o.o.