Izaberite fotoaparat za kvalitetne slike

22.12.2014. 23.15.00

Visok kvalitet slike je krajnji proizvod koji nastaje kada koristite kvalitetan fotoaparat. Jedina stvar koja bi trebala da vas zanima, ako se odlučite za kupovinu, su tehničke karakteristike objektiva. Oni su pokazatelji kvaliteta koji očekujete.

Digitalni fotoaparati i objektivi dostupni su u gotovo svakoj prodavnici sa tehničkom opremom no savetujemo vam da posetite prodavnice koje su specijalizovane za fotoaparate, koje prodaju samo fotoaparate i opremu vezanu za njih. To je posebno važno jer su prodavači u tim prodavnicama vešti i iskusni jer je prodaja fotoaparata njihova primarna delatnost. Iz tog razloga, znaće vas savetovati koji objektiv ili memorijsku karticu da kupite.

Najvažnije je da pre kupovine proverite neke od sledećih tehničkih podataka: optički i digitalni zoom, vrstu i veličinu memorijske kartice, ugrađenu memoriju i proizvođača. Neki proizvođači su poznatiji i cenjeniji, a samim tim i skuplji, a ako vam to nije bitno, možete da izaberete drugog proizvođača sa istim ili sličnim karakteristikama i da platite manje.

Digitalni fotoaparati imaju ugrađenu memoriju, koja omogućuje snimanje i memorisanje slika na fotoaparatu, čak I ako nemamo dodatnu memorijsku karticu. Obično je ta ugrađena memorija dovoljna za nekoliko slika, ali ako planirate da slikate više slika, ta vam memorija neće biti dovoljna. Kupovinu memorijske kartice preporučujemo ako ste se odlučili za kupovinu digitalnog fotoaparata, jer ćete time ispuniti vaše potrebe ako želite ovekovečiti važne događaje, popraćene sa više fotografija.

Broj piksela koje imaju fotoaparati su bitne informacije koje nam govore koji kvalitet slike možemo da očekujemo. Naravno, kvalitet slike zavisi od svojstva fotoaparata, koja se razlikuju kod većine fotoaparata.

Optički i digitalni zoom ne utiču na kvalitet slike koju nude fotoaparati ako ih ne koristite. Pri upotrebi zooma zavisi koji ćete zoom koristiti i koje su njegove mogućnosti. Konkretno, obratite pažnju na optički zoom, da njegova upotreba ne bi narušila kvalitet slike. Pri korišćenju digitalnog zooma, što više približite sliku postoji mogućnost da ona ispadne nepregledna i razmazana, ako pre toga niste podesili sve potrebne parametre.

Slične kategorije

Pre kupovine želiš da vidiš više korisnih informacija?

FAQ (Česta pitanja i odgovori)

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude?
Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2020 Ceneje d.o.o.