Supermarket

Iskoristite pametne telefone

22.12.2014. 00.53.00

Razvoj tehnologije doveo je do toga da danas govorimo o pametnim telefonima. Mobilni telefoni nam sada omogućuju mnoge opcije za koje do pre nekoliko godina nismo ni znali pa nam nisu ni trebale.

image

Da li vam stvarno trebaju sve te funkcije koje nude mobilni telefoni? Na ovo pitanje možete da odgovorite sa da ili ne, ali činjenica je da sve funkcije retko ko iskorišćava, osim najnaprednijih korisnika. Za prosečnog korisnika je važno da odabere takav telefon koji će omogućiti usluge koje su vam potrebne. Nekima mobilni telefoni još uvek predstavljaju samo alat za pozive, dok drugima koriste uz poziv i za SMS poruke, ali sve veći broj korisnika koristi mobilne telefone i za pregled interneta, čitanje e-pošte...

Svaki mobilni telefon u tehničkim podacima navodi i trajanje baterije. Naravno, telefon će izdržati puno duže ako ne razgovaramo prečesto, jer se pri dugim razgovorima baterija brzo isprazni. Pametni telefoni, odnosno mobilni telefoni, su uopšteno veći od običnih i imaju veće ekrane. Zbog veličine ekrana imaju i veću potrošnju energije i trajanje baterije im je puno kraće. Dakle, ako koristite telefon prvenstveno za pozive i slanje poruka radije se odlučite za one sa ograničenim funkcijama, manjim ekranima i dužim vekom trajanja baterije.

Svi pametni telefoni rade u nekom operativnom sistemu. Od operativnog sistema zavisi koje aplikacije možete da preuzmete i koristite. Zato kada kupujete telefon zbog nekih određenih aplikacija koje želite koristiti, saznajte da li je ta aplikacija dostupna za operativni sistem koji telefon koristi.

Mobilni telefoni su postali izvrsna zamena za fotoaparat. Njihova prednost je u tome što ih obično imamo pri ruci, a fotoaparat često ostavljamo kod kuće i nije nam dostupan kada ga baš trebamo. Ako vam se to događa, onda možete razmisliti o kupovini mobilnog telefona koji će imati dobru kameru, neki koji će u potpunosti biti konkurentan vašem digitalnom fotoaparatu. Tako ćete imati kameru uvek dostupnu kada je potrebna.

Osim zumiranja najvažnija osobina kamere ugrađene u mobilni telefon je rezolucija. Uz razoluciju veću od 5 megapiksela kvalitet slike će biti u potpunosti zadovoljavajuć, a u novije vrijeme na tržištu ima dosta telefona koji imaju i puno veću rezoluciju.

Da li želiš među prvima da saznaš najbolje sezonske ponude? Prijavi se za e-novosti, koje nedeljno pripremamo za tebe.

Unesi ispravnu e-mail adresu

Hvala na prijavi. Uskoro možeš da očekuješ prve nedeljne e-novosti.

® 2022 Ceneje d.o.o., deo grupe Heureka